Na konkursu koji je najavio Kids fest učestvovalo je 124, od pristiglih 130 filmova. Stručni žiri, koji su činili reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić, bio je na mukama, jer je bilo teško izdvojiti jedan od velikog broja interesantnih radova. Ipak, nagradu za najbolji film, osvojio je video "Moje školsko Ultimate survival", odeljenja VIII1, osnovne škole "Sveti Sava" iz Kikinde. Nagrada - Samsung telefoni za celo odeljenje, biće uručena pobednicima do kraja Festivala.

"Odlučili smo da nagradu damo filmu "Moje školsko Ultimate survival", za inteligentan, šarmantan i poučan filmski vodič sa pozitivnom energijom suprotstavljenoj realnoj stvarnosti školskog dana", složili su se reditelji Koljević i Ležaić.

Žiri je pohvalio i film "Reciklaža i ljubav", a dodeljene su nagrade i filmovima koji su na fejsbuk stranici imali najviše glasova - "Moje školsko ogledalo", Osnovne škole "Ratko Vukićević" iz Niša i "Moje školsko društvo", Osnovne škole "Jelena Ćetković" iz Beograda.


Svečanom otvaranju 8. Kids festa, koje su priredili učenici škola UMS i Artimedia, prisutvovao je veliki broj mališana. Pored sjajnih filmova, deca su imala priliku da se zabave i u veselim radionicama.