Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe

Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je da će od 1. januara biti omogućen povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, roditeljima čiji ukupni prihod domaćinstva ne prelazi 80.000 dinara mesečno.

 Izvor: Foto: Shutterstock


Izvor: B92


Ministar Mlađan Dinkić sastao se danas sa predstavnicima udruženja „Roditelj“, „Servisa Halo beba“, Mreže organizacija za decu Srbije i Fonda B92 sa kojima se dogovorio da se omogući povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.


Ministarstvo finansija i privrede podneće odgovarajuće amandmane na izmene Zakona o PDV-u, kako bi se omogućio povraćaj PDV-a za nabavku hrane i opreme za bebe (i to mleko za odojčad, kašice, pelene, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, stolica za auto) u iznosu do 70.000 dinara povraćaja u periodu od rođenja do druge godine uzrasta deteta.


Roditelj ili staratelj će ostvarivati pravo na povraćaj PDV-a ukoliko ukupni prihodi domaćinstva ne prelaze neto iznos od 80.000 dinara mesečno, kao i ukoliko vrednost imovine domaćinstva ne prelazi 200.000 evra. To pravo moći će da se ostvari od 1. januara 2013.


Roditeljima ili starateljima koji podnose zahteve biće maksimalno pojednostavljena procedura podnošenja zahteva i povraćaja sredstava, navedeno je u saopštenju.


Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica