Konkurs počinje 20. septembra i traje do 10. oktobra, a u njemu mogu da učestvuju učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, koji mobilnim telefonom, fotoaparatom ili kamerom snime zanimljiv film u trajanju do 5 minuta, o temi "Moje školsko...".

Predložene teme su: "Moje školsko dvorište", "Moje školsko društvo", "Moje školsko radovanje", "Moje školsko uživanje", "Moje školsko zaljubljivanje".

Rad na snimanju filma može biti individualan ili grupni, a  KIDS FEST ohrabruje zainteresovane da u radu na filmu učestvuje celo odeljenje. Snimljeni video deca treba, u prisustvu roditelja ili nastavnika, da postave na kanal YouTube, a link za postavljeni video da pošalju na adresu mojeskolsko@kids-fest.com.

Filmove koji su u skladu sa propozicijama konkursa i pravilima korišćenja usluga sajta YouTube biće objavljeni na "Samsung" YouTube kanalu, kao i medijskim kanalima KIDS FESTA. U najuži izbor će ući filmovi sa najvećim brojem glasova na Facebook stranici "MCF MegaCom Filma".

Stručni žiri će izabrati pobednika, koji će kao nagradu dobiti „Samsung“ mobilne telefone za celo odeljenje, a nagrada će biti uručena na otvaranju KIDS FES-a 15. oktobra. Najbolji filmovi biće prikazani na 8. KIDS FEST-u.

Tokom trajanja konkursa, KIDS FEST u saradnji sa edukativnim partnerima, srednjom školom ARTIMEDIA i kompanijom UMS, organizovaće filmske radionice u zainteresovanim školama. Predavači su profesori i učenici škole ARTIMEDIA, kao i poznati reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić.

Konkurs "Snimi svoj film: Moje školsko..." ima za cilj promociju odgovorne i kreativne upotrebe moderne tehnologije. Ideja je da ovim konkursom ukažemo deci na činjenicu da moderna tehnologija može da omogući kreativno izražavanje i da unapredimo svest o odgovornosti koju upotreba ovih široko rasprostranjenih "pametnih" uređaja nosi.