Na III Beogradskom festivalu cveća posetioci će imati priliku da prošetaju kroz nesvakidašnji urbani vrt pun brojnih iznenađenja. Veliki broj učesnika čiji je rad inspirisan prirodom, cvećem i savremenim konceptima eko-urbanog dizajna predstaviće svoje projekte i inicijative kroz sedam festivalskih zona - osVRT, VRT VRTova, VRTeška, VRToglavica, VRTlog, izVRTanje i VRTić. 

Park Manjež će sledećeg vikenda postati zelena pozornica raznovrsnog multimedijalnog sadržaja – a sve u ime kvalitetnijeg života u skladu sa prirodom. U centralnom delu parka biće smešteni cvećari, rasadničari, mladi kreativci, dizajneri i fabrikanti, dok će u njegovom senovitom delu svi ljubitelji cveća moći da se opuštaju uz jogu i knjige, kao i da uživaju u različitim aromama, od kafe do začinskog bilja. Takođe, Festival sadrži zonu edukacije i inovacije, kao i debatnu zonu na čijem će se dnevnom redu naći važne teme, poput organske proizvodnje i urbane ekologije.

Za porodice sa decom svakako je najiteresantnija zona VRTić, mesto gde će se održavati brojne kreativne i ekološke radionice i performansi namenjeni mališanima različitog uzrasta.

Pokrovitelji Festivala su Skupština grada Beograda, opština Savski venac, JP "Srbija šume“ i JKP "Gradsko zelenilo".