Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Regresirane ekskurzije za decu samohranih roditelja

Grad Beograd će i ove godine snositi deo troškova za ekskurzije i rekreativne nastave dece samohranih roditelja.

 Izvor: Foto: Shutterstock


Izvor: Beograd.rs

Kao i prethodnih godina, Beograd je i ove školske godine obezbedio pomoć za samohrane roditelje.


Maturske eksurzije za učenike završnih godina srednjih škola će biti regresirane, kao i rekreativne nastave za učenike od prvog do četvrtog razreda, ali i ekskurzije osnovaca od petog do osmog razreda.
Regresiranje maturskih ekskurzija i rekreativne nastave, samo je jedna u nizu mera koje grad Beograd preduzima u cilju podrške deci i njihovim roditeljima.


"Rekreativne nastave, a naročito maturske ekskurije predstavljaju najveće zadovoljstvo za učenike, ali istovremeno i brigu za većinu roditelja, naročito za one rodtelje koji su iz bilo kog razloga suočeni sa dodatnim problemima tokom odrastanja deteta, koji nisu samo finansijske prirode, budući da često sami odgajaju decu, brinu o njihovom zdravlju, vođenju i odvođenju u školu ili u vrtić, dodatnim aktivnostima, a neretki su i problemi sa neredovnim primanjem alimentacije. Otuda ovakva incijativa i briga Grada kao još jedna u nizu mera koje su usmerene na podršku deci i porodici", ističe gradska sekretarka Ljiljana Jovčić.

Inače, grad Beograd već godinama unazad, regresira troškove letovanja i zimovanja dece koja pohađaju neku od predškolskih ustanova u glavnom gradu, a od 1. juna 2011. godine svi samohrani roditelji ostvaruju i popust od 50 odsto na utvrđenu cenu vrtića.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica