Aleksej Igudesman i Hjung Ki Jo (Aleksey Igudesman, Hyung-ki Joo) su klasični muzičari koji su osvojili svet svojim jedinstvenim i urnebesnim predstavama koje spajaju komediju s klasičnom muzikom i popularnom kulturom.

Njihovi  nastupi su do sada pregledani više od 28 miliona puta na YouTube, a u mnogim zemljama su nastupali uživo na televiziji. Podjednako su spremni za nastupe u koncertnim salama kao i na stadionima, pred 18.000 ljudi, a zajednički san im je da  klasičnu muziku učine dostupnom široj i mlađoj publici.

Neke od najvećih zvezda klasične muzike, kao što su Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova i Julian Rachlin, pridružile su im se u otkačenim muzičkim skečevima; Aleksej i Hjung Ki su u više navrata za UNICEF sarađivali i sa glumcima Džonom Malkovičem i nekadašnjim Džejmsom Bondom – Rodžerom Murom.

Pored turneja na kojima sa simfonijskim orkestrima izvode “A Little Nightmare Music“ i “A Big Nightmare Music “,  na akademijama i muzičkim školama širom sveta vode radionice „8 do 88 – muzičko obrazovanje za decu svih uzrasta“, na kojima polaznici stiču samopouzdanje i inspiraciju za sopstvena muzička putovanja.

Igudesman i  Jo nastupili su u nekoliko filmova, među kojima je i njihov mockumentary (lažni dokumentarac) – Everything You Always Wanted to Know About Classical Music / Sve što ste ikada želeli da znate o klasičnoj muzici.

U 2011. godini, u bečkom Koncerthausu, Igudesman i Jo, uz pomoć stotinu violinista sa svih strana sveta, postavili su svetski rekord u najvećem broju „plešućih violinista“ koji zajedno nastupaju na istoj pozornici. Duo je osmislio i producirao postavljanje takvog rekorda u svrhu pomoći UNICEF-u.

Ulaznice se mogu nabaviti na biletarnici  Kolarca po cenama  od 1900 do 2500 dinara.