U kafićima, restoranima i klubovima na Adi danas je otvorena jedinstvena izložba "Umetnost na otvorenom – Ada art", koju zainteresovani mogu da pogledaju svakog dana od 10 do 22 časa.


Manifestaciju je svečano otvorio Savo Peković, savremeni srpski slikar čiji su radovi izloženi u čuvenom Gugenhajm muzeju u Njujorku, istakavši da je otvaranje novih prostora za umetnost izuzetno dobar znak, kako za same umetnike tako i za publiku.


"Umetnost na otvorenom – Ada art zamišljena je kao manifestacija na kojoj će mladi umetnici iz Srbije imati priliku da izlože svoje umetničke radove (skulpture, slike, fotografije, instalacije…) na otvorenom, tako da umetnost postane dostupna svima. Na ovaj način izložba u alternativnom prostoru komunicira sa posetiocima Ade, a umetnost približavamo području svakodnevnog, kako bi ona postala pitanje opšte, a ne visoke kulture", rekao je Peković.


Manifestaciji će se u četvrtak, 30. avgusta,  pridružiti muzičari i di-džejevi koji će nastupiti na velikoj završnoj žurci u klubu "Gavez".


"Umetnost na otvorenom – Ada art" organizovali su udruženje "Interkultivator", Centar za savremenu umetnost "Stratedži art" i udruženje "Ezop".