Najuspešnija je bila osnovna škola „Knez Sima Marković“ u Barajevu u kojoj je sakupljeno čak više od 500 kilograma limenki. Najaktivnije đake i nastavnike dvanaest osnovih škola koji su uspeli da prikupe najvše limenki u okviru programa „Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj“, Riken fond za povraćaj limenki nagradio je sedmodnevnim boravkom u „Zelenoj školi“ u okviru Kampa mladih rendžera Nacionalnog parka Tara.


"U okviru ovogodišnje akcije učenici su sakupili preko 250 hiljada limenki, što je svojevrsan pokazatelj da je reciklaža kod mladih polako počela da postaje uobičajen model ponašanja“, navela je Jelena Kiš, menadžerka Riken fonda dodajući da su deca ove godine prikupila 1,5 tona limenki više nego prošle godine i da se očekuje da će i ubuduće broj sakupljenih limenki rasti.


U kampu na Tari učenici su proveli sedam dana, a jedinstven program omogućio im je u potpunosti da istraže prirodne i kulturne lepote ovog nacionalnog parka.


Inače akciju „Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj“ u kojoj učestvuju đaci i prosvetni radnici, Riken fond sprovodi već sedmu godinu zaredom u cilju edukacije najmlađih o značaju reciklaže i zaštite životne sredine. Edukativni programi, seminari, kao i konkretne aktivnosti sakupljanja iskorišćenih limenki čine ovu akciju, što dovodi do mogućnosti da škole zarade dodatna sredstva.