Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodica

Počinje "Bitka za porodilišta"

Autor Natasa Djordjevic
Autor Natasa Djordjevic

Isporukom nove opreme porodilištu u Višegradskoj i Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj danas je nezvanično počela akcija "Bitka za porodilišta", koju je pokrenuo Fond B92.

Izvor: Foto: Shutterstock


Izvor: B92


Fond B92 i predstavnici donatora posetili su danas GAK Kliničkog centra Srbije u Višegradskoj i Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i isporučili im novu opremu, koja je obezbeđena tokom akcije "Bitka za bebe".
Predsednik UO Fonda B92, Veran Matić je tom prilikom istakao da će se paralelno sa isporukom preostalih inkubatora nastaviti sa prikupljanjem ostale deficitarne opreme za zdravstvene ustanove koje brinu o našim mališanima.

"Bitka za porodilišta je praktično počela i pre njenog zvaničnog starta. Čim smo se odlučili za novi korak u Godini beba, počeli smo sa animiranjem potencijalnih donatora da nam se priključe i daju svoj doprinos u borbi za bolje uslove u našim porodilištima. Potrebno je da se nabavi preko 50 reanimacionih stolova, isto toliko lampi za fototerapiju, 80 pulsnih oksimetara, 24 neonatalna aspiratora, kao i preko 70 monitora za praćenje vitalnih funkcija. Većini porodilišta u Srbiji su neophodni novi porođajni stolovi, kao i kreveti za smeštaj zdrave novorođene dece, a nedostaju i elementarne potrebe kao što su dušeci, posteljina, pelene, itd. Svakako da je neophodno i ove potrebe rešiti kroz ovu veliku bitku", zaključio je Matić.

Danas je klinici u Višegradskoj isporučen reanimacioni sto sa laringoskopom koju je donirala kompanija KIBID, a Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj su isporučena četiri nova inkubatora i jedan reanimacioni sto. Nabavku dva nova inkubatora je donacijom obezbedio Milan Popović, dok su kompanija IDEA i Golf asocijacija Srbije donirali novac za kupovinu po jednog inkubatora. Kupovinu reanimacionog stola obezbedio je Međunarodni klub žena.
Najnovije

Vesti

Porodica