Uz pomoć Sekretarijata za dečju zaštitu i Grada Beograda, renoviran je vrtić „Mića i Aćim“, koji je sagrađen 1978. godine i od tada nije obnavljan.

Prema rečima Emilije Đurđević, direktorke Predškolske ustanove „Vračar“ rekonstrukcija vrtića podrazumevala je kompletne građevinsko zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, spoljašnje uređenje zgrade, dvorišta i ograde, kao i nabavku novih i savremenih mobilijara.

–U našem vrtiću trenutno boravi 293 mališana, tako da su naši kapaciteti trenutno popunjeni. Roditelji su zadovoljni što je posle obimne rekonstrukcije naš vrtić zasijao u punom sjaju, a deci se posebno sviđa kako je uređeno dvorište, nove klacalice, ljuljaške i penjalice –istakla je Dragutinović.

Vrtić "Mića i Aćim" poznat je po brojnim kreativnim radionicama i različitim sportskim aktivnostima u kojima zajedno učestvuju vaspitači i deca, a neretko i roditelji. S toga je ovaj objekat već godinama unazad i jedan od najtraženijih na konkursima za upis dece.