U subotu i nedelju, u terminu od 10 do 20 časova, za sve roditelje i njihove mališane biće organizovane kreativne i edukativno-zabavne radionice, kvizovi, pozorišne predstave i igraonice gde će moći da se zabave, opuste i podele predivne trenutke sa najbližima.

Najmlađi posetioci će svoj takmičarski duh pokazati u trkama autića, bebi puzijadi, karaokama i izboru za „najslađe“ dete sajma,  a moći se da se druže i sa maskotama, klovnovima i mađioničarima.


Cilj ovogodišnje manifestacije je, između ostalog, da se mladi parovi upoznaju sa najnovijim uslugama koje pomažu u podizanju dece i motivišu na odluku da postanu roditelji, uprkos poslovnim obavezama i nedostatku vremena koje prati savremeni način života. Na  najčešća pitanja roditelja iz različitih oblasti, odgovaraće stručnjaci iz oblasti pedijatrije i dečje psihologije.

Turistička organizacija Beograda će tokom trajanja Porodičnog sajma organizovati nekoliko predavanja o turističkim atrakcijama u Beogradu za najmlađe, kao i anketu šta se najviše deci dopada u Beogradu, dok će uz podršku

Sekretarijata za dečju zaštitu i opštine Novi Beograd, na sajmu biti predstavljeni i pojedini beogradski vrtići i mališani koji ih pohađaju.

Organizator manifestacije je agencija New look plus, uz podršku tržnog centra Ušće, Turističke organizacije Beograda, Sekretarijata za dečju zaštitu i opštine Novi Beograd.