Činjenice o matičnim ćelijama su naučnicima odavno poznate ali je tek poslednjih godina, zahvaljujući razvoju novih tehnologija, omogućen bezbedan proces njihovog izdvajanja, čuvanja, odmrzavanja i primene.

Future Health Biobank, pionir u prikupljanu i skladištenju matičnih ćelija za buduću medicinsku upotrebu, je prva akreditovana evropska banka matičnih ćelija.

Nastojimo da klijentima obezbedimo najkvalitetniju uslugu. U skladu sa tim, osvojili smo novu tehnologiju izolovanja i klasifikacije matičnih ćelija, koja će klijentima omogućiti da dobiju detaljne informacije o broju vitalnih  ćelija u uzorku.

Najnovija metoda koju Future Health Biobank koristi zasniva se na izolovanju ukupnog broja vitalnih ćelija(metoda CD45+) i u okviru njih, izolovanje vitalnih matičnih ćelija ( metoda CD34+).

Ove dve metode, naučnici trenutno koriste da bi izvršili klasifikaciju ćelija prema markerima koji se nalaze na  njihovoj površini, jer je dokazano da svaki tip ćelija ima  jedinstven set površinskih markera. Pomoću ove metode, klijenti od Future Health Biobanke dobijaju tačne i detaljnje informacije o broju i kvalitetu matičnih ćelija sadržanih u uzorku, što može biti od velike važnosti za kasniju upotrebu matičnih ćelija pri transplantaciji.

Naša misija

Future Health Biobank je prva porodična banka matičnih ćelija u Velikoj Britaniji koja već tri godine posluje i u Srbiji. Naša misija je da omogućimo čuvanje matičnih ćelija vašeg deteta na najbolji mogući način, u skladu sa smernicama Agencije za humana tkiva Ministarstva Zdravlja Velike Britanije.

Svi seftifikati koje posedujemo GMP (Good manufacturing practice) GLP (Good laboratory practice), ISO sertifikat i HTA licenca su dokaz da će vaš uzorak biti procesuiran po najvišim standardima propisanim od strane Evropske Unije.

U Direktivi EU od 2004. godine koja se odnosi na korišćenje uzoraka ili organa namenjenih za transplantaciju, eksplicitno je navedeno da sva tkiva i uzorci moraju biti obrađeni u skladu sa smernicama Evropske Unije, da bi od strane transplantacionih centara bili prihvaćeni kao adekvatni.

U saradnji sa poslovnim bankama, osmislili smo program kreditiranja klijenata, koji se odnosi na odobravanje dinarskih beskamatnih gotovinskih kredita za čuvanje matičnih ćelija u Future Health Biobank.