Izvor: Studio B

Učenici će na ulasku i izlasku iz škole, biti obavezni da čekiraju svoje kartice na elektronskom čitaču i to će biti jedini način da otvore vrata. Očitavanjem posebne personalizovane kartice na ulazu u školu učenici Zemunske gimnazije od ponedeljka, 23. aprila, otvaraće vrata i evidentirati svoje prisustvo. Bez nje ulazak neće biti moguć.

Ovo je pre svega uvedeno iz bezbednosnih razloga jer će oni bez kartice u školu ući tek nakon odobrenja dežurnog. Na ovaj način će se pratiti i prisustvo i izostanci pojedinaca, kao i čitavih odeljenja. U sistemu će se tačno znati ko je sve u školi, a postoje i načini da se spreče zloupotrebe.


"Sistem omogućava da kartica ne može da se koristi 2 puta u istom pravcu, ne mogu da uđem pa da vama izbacim karticu kroz prozor da vi uđete. Roditelji koji izraze želju da dobiju dnevni izveštaj kada je njegovo dete ušlo, odnosno izašlo iz škole, dobijaće SMS poruku, obaveštenje o tome da je Petar Petrović u 8:03 ušao u Zemunsku gimnaziju", kaže Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović.