Izvor: Beta

Festivalu čiji je ovogodišnji slogan "Padam na pamet" održaće se na četiri lokacije u Beogradu - bivšoj Robnoj kući "Kluz", Studentskom kulturnom centru, galeriji Narodne banke Srbije i novom prostoru scene teatra "Bojan Stupica".

"Na 'Fantastično-naučnoj bini' u teatru 'Bojan Stupica' posetioci će moći da vide 'Švedski laser šou'. Uz pomoć ambasade Švedske stiže nam tim eksperata za zvuk i svetlost s Univerziteta Lund, a ova predstava izaziva ovacije publike gde god da se pojavi", navodi se u saopštenju.Beogradska publika će imati prilike da vidi i austrijsku trupu Cirkus mer, naučni teatar iz Estonije i Anu Bedalov iz Hrvatske koja će predstaviti "divovske balone od sapunice toliko velike da u njih može da stane čovek".

Na festival dolaze i naučni šou programi "Karike koje nedostaju", na čelu sa naučnim klovnom Fabiom Fabuleom, Osidijana "Ljudožderka" i radionica "Neizvodljivih eksperimenata nerešivih problema". Učesnici iz Švajcarske predstaviće izložbu "Fascinantni mozak", dok će jedan od najoriginalnijih izvodjača eksperimentalne muzike u Švajcarskoj Flo Kaufman predstaviti svoje postavke na kojoj "usisivač i pisaća mašina postaju ozbiljni muzički instrumenti".