Izvor:Press online


Kako je Tanjugu rekao predsednik "Nezavisnosti" Tomislav Živanović, to su prvi, preliminarni podaci, dok će detaljnije informacije biti poznate na konferenciji za novinare zakazanoj za podne.

Živanović je rekao da se na "terenu sprovode strahoviti pritisci", da "škole obilazi policija" i da direktori "vrše opstrukciju".


Skraćeni časovi prerašće u potpunu obustavu rada u organizaciji tri sindikata, ukoliko do petka, 28. januara, sa vladom ne bude postignut dogovor, rekao je Živanović.


U Ministarstvu prosvete Tanjugu je rečeno da danas treba da dobiju detaljan proračun traženog iznosa povišice za prosvetne radnike, koji treba da sačine tri sindikata, i da će razgovori predstavnika vlade i sindikata biti nastavljeni sutra ili u sredu.


Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije i sindikat "Nezavisnost" ujedinili su se u zahtevima da se prosveti poveća budžet za 24,5 odsto, isplate jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu i zaostale otpremnine.


U pregovorima sa vladom je i Sindikat obrazovanja Srbije, ali njihovi članovi od 28. januara neće organizovati potpunu, već delimičnu obustavu rada.