Izvor: Danas

Ovo je treći vrtić koji je od januara otvoren na Čukarici, a nadamo se da ćemo uskoro otvoriti i četvrti u naselju Cerak. U ovom vrtiću ima mesta za 300 mališana i u njemu će boraviti po šest jaslenih i vrtićkih grupa. Vrtić ima sve sve što je neophodno za pravilan rast, razvoj i obrazovanje dece predškolskog uzrasta. Specifičan je po tome što ima bazen u kome će se držati obuka za male neplivače, kabinete za muzičko i likovno, biblioteku, građen je kružno, ima distributivnu kuhinju, kao i interni i eksterni nadzor. Za godinu i po dana, kada je krenula naša akcija širenja mreže vrtića, otvoreno je 20 objekata za naše najmlađe sugrađane. Juče su počeli da rade i vrtići Milica u naselju Altina i Bubamara u Mirijevu. Do kraja septembra otvorićemo još pet, a negde početkom oktobra i vrtiće u parohijskom domu u Lazarevcu i selu Draževac u Barajevu - Jovčić. Vrtić je otkupio Grad od kompanije Stankom i adaptirao za 2,7 miliona evra i najavila otvaranje pet takvih objekata do kraja meseca. Tri će se graditi na Novom Beogradu, jedan u naselju Stubline u Obrenovcu i jedan na Banjici.

- Ovaj vrtić je bio u dosta dobrom stanju u koji nismo morali mnogo da ulažemo. U pitanju su bile samo manje korekcije. Zahvaljujući dobroj brizi zaposlenih brzo je osposobljen objekat za primanje dece - rekao je Miloš Maksović, direktor čukaričkih vrtića I dodao da je veći broj dece koja su boravila u nekadašnjem privatnom vrtiću koji je otkupio Grad na adaptaciji sa roditeljima.

„Svi oni koji su ispunili uslove a to je da su oba roditelja zaposlena, mogli su da ponovo upišu dete u vrtić „Bajka“. Međutim , s obzirom da su deca nekadašnjeg vrtića bila u sistemu privatnih ustanova, deo koji se nije odlučio za „Bajku“ verovatno su u nekom drugom vrtiću na našoj opštini.-rekao je Maksović i dodao da je trenutno najvažnije da je atmosfera između dece i vaspitača u čukaričkim vrtićima više nego pozitivna.