Glumica Džulijen Mur je otkrila da ne postoji lepša uloga od uloge majke, zbog čega je odbila mnoge role. Naime, raspored snimanja nije se poklapao s raspustom njene ćerke i sina, a ona ne pristaje da zbog novca i slave ne provodi vreme s njima. Uz to što je mama dvoje dece – petnaestogodišnjeg Kejleba i jedanaestogidišnje Liv, Džulijen je svoju ljubav prema mališanima pokazala svojim književnim delom – knjigama za decu, čija je glavna junakinja Pegava Jagodica – koja uči najmlađe o važnosti samoosnaživanja.

Razgovarajući s novinarima "Indipendenta" o sceni iz svog poslednjeg filma, snimljenog po romanu Stivena Kinga, u kojoj devojčice zadirkuju Keri, ona je istakla svoj stav o toj negativnoj pojavi u školama koja je uzrok velikih problema kod tinejdžera.

"Insistiram da moja deca svakoga prihvate. Često ih zapitkujem o tome da li je u školu stigao neki novi učenik, da li se neko druži s njim, da li žele da ga pozovemo u goste kako bi se bolje upoznali... Stekla sam utisak da su moji mališani dobri i velikodušni."

Ona je priznala da je sklona "špijuniranju" svoje dece na društvenim mrežama.

"Moj sin zna da ga ’proganjam’ na Fejsbuku. Često razgovaramo o svetu Interneta i onome što se u njemu dešava. Rekla sam mu da ne piše u porukama ništa što ne bi zalepio za oglasnu tablu."