Nakon što je Hipp BIO sok od jabuke povučen u Hrvatskoj, Ministarstvo zdravlja Srbije odlučilo je da ovaj proizvod povuče iz prodaje i u našoj zemlji.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obavešteno je od uvoznika i nosioca upisa u bazu podataka dijetetskih proizvoda iz Novog Sada, da su dobili obaveštenje od proizvođača 25. avgusta o povlačenju dijetetskog proizvoda "Hipp BIO sok od jabuke – 200ml", hrana za odojčad i malu decu, Lot LA98967, i rokom upotrebe do 31.10.2023.godine. Proizvođač je naveo da se određene serije proizvoda povlače iz prometa zbog prisustva metalnih čestica, proizvedenih za tržište Republike Poljske.

Svi proizvodi "Hipp BIO sok od jabuke - 200 ml" su u našoj zemlji istog dana povučeni iz prodaje, po nalogu inspekcije Ministarstva zdravlja.

Iz HiPP tima su se oglasili i objasnili tačno o čemu se radi, kako ne bi bilo zabune među roditeljima.

"Poštovani kupci,

Obaveštavamo Vas o povlačenju proizvoda HiPP 100% BIO Sok od jabuke.
Ova mera se odnosi samo na flašice HiPP BIO Sok od jabuke 200 ml sa rokom trajanja do 31.10.2023. i brojem proizvodne serije LA98967. Ove informacije možete naći na rubu poklopca. Povlačenje se ne odnosi na ostale flašice HiPP BIO Soka od jabuke 200 ml.
Razlog za povlačenje proizvoda je prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz proizvodne serije (LA 98967), koje su bile namenjene za tržište Republike Poljske.

Istraga je jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Republike Poljske. HiPP želi da naglasi: ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu. Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane Granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbedan za upotrebu.

Međutim, u cilju odgovorne zaštite potrošača i kao preventivnu meru za dobrobiti naših mališana, HiPP je odmah povukao navedene proizvode sa tržišta Srbije.

Potrošači mogu jednostavno da vrate proizvod navedene serije u prodajni objekat. Naravno, novac će Vam biti vraćen sa ili bez računa.
Izvinjavamo se za bilo koju vrstu neprijatnosti koja je izazvana ovim događajem.

Vaši HiPP tim"

(Yumama/Blic)