ZAŠTO SI STALNO UMORNA, KOLIKI TI JE STOMAK, DA LI SI PLANIRALA TRUDNOĆU: 8 komentara koji najviše izluđuju trudnice

Prema rečima jedne mame ovi komentari su joj najviše izazvale bes i ljutnju tokom trudnoće. Možda ste se i vi susreli sa nekim.

Shutterstock

Svi znamo koliko su trudnice osetljive i koliko često menjaju raspoloženje, ali uprkos tome uvek se nađe neko ko pita ili prokomentariše stvari koje ne bi trebali.

Mama četverogodišnjeg sina Erika Meler opisala je svoja negativna iskustva kroz koje prolazi sada kada očekuje drugo dete.

Pročitajte njene komentare i drugi put pažljivo razgovarajte sa trudnicom.

1. "Je li tvoja trudnoća planirana?"

Pristojno sam mu odgovorila "Naravno da jeste". Šta sam stvarno mislila: "Ozbiljno me pitate jesmo li ja i moj muž pokušavali začeti dete kada smo imali seks za vreme moje ovulacije? Bez obzira je li bilo planirano ili ne, stvarno to nije važno kada sam objavljivala da očekujemo drugo dete. Šta ako je odgovor ne? Šta biste odgovorili na to?

Patetično pravdanje:"Žao mi je, nisam to trebao pitati? Čudno. Ako ste ikada pomislili "nisam to trebao pitati" i zašto je to izašlo iz mojih usta, onda se držite jednostavne rečenice i recite 'Čestitam!' kao normalna osoba".

2. "Ozbiljno, zašto si stalno umorna?"

Pitao me moj muž. "Je li to  pravo pitanje?". Šta sam stvarno mislila i rekla: "Je li to ozbiljno pitanje? Imam zahtevni posao s punim radnim vremenom koji mi je srećom plaćen i još puno radno vreme nezahvalnog i neplaćenog posla u kome se brinem o kuvanju, računima, prljavom vešu i celom našom porodicom; naš petogodišnjak, naš pas i u mnogim slučajevima ti, sve dok u meni raste ljudski život. Šta si ti radio danas? Ideš na posao, dođeš kući i gledaš fudbal na kauču?2.

3. "Razlika između tvoje dece biće velika, a to je mnogo teško"

Rekao mi je stranac koji je stajao ispred mene dok smo bili u redu u prodavnici. "Da, biće, ali moj skoro šestogodišnjak će pomagati svojoj maloj sestri", odgovorila sam mu. Šta sam stvarno mislila: "Čak i to što ćemo imati drugo dete je velika stvar za mog muža koji je čovek sa jednim detetom. Onda kad se taj razgovor rešio, prolazili smo kroz tešku tugu koju nisam mogla predvideti. Hvala vam, slučajni strancu, što si me podsetio na patnju i kiretažu koja sam imala kad je moj sin imao tri godine jer je ultrazvuk pokazao da u mojoj drugoj trudnoći srce fetusa nije kucalo. Do ovog dana smatram da je to bio najgori dan u mom životu. Takođe, puno vam hvala što ste me podsetili na izvanmateričnu trudnoću koja me mogla ubiti kad je moj sin imao četiri godine i za mnoge suze koje sam prolila svaki mesec kada sam shvatila da test na trudnoću nije pozitivan. Najsretnija sam zbog svoje "dugine devojčice", koja je došla baš kao blagoslov kad treba. Zato dragi gospodine nadam se da ćeš se ugušiti onim grožđem koji si kupio."

4. "Vaš termin je tek u novembru? Biće to velika beba?"

Rekla mi je medicinska sestra u ordinaciji. "Nadamo se da će doći ranije", odgovorila sam joj. Šta sam stvarno mislila: "Ozbiljno niste mogli pronaći nikakve druge teme za male razgovore za doslovno tri minute? Šta se dogodilo sa vremenskom prognozom ili bilo kojom drugom temom ili čak tišinom koja bi bila puno bolji izbor? Držite se onoga što znate, držite se i ostavite me na miru".

Shutterstock  Trudnica pije kafu

5."To će sigurno biti kafa bez kofeina"

Rekao mi je kolega kada smo se sreli u kafiću. "Pa, to je samo pola šoljice", odgovorila sam mu. Šta sam stvarno mislila: "Ova kafa nije daleko od beskofeinske. A ti si moj doktor? Ne? Onda stvarno začepi. Znate li koliko malo kofeina mogu imati na dnevnoj bazi i još uvek se očekuje da ću raditi na ovom poslu? Bez poslepodnevnog sna. Reći ću vam - to je puno, puno manje nego što sam pre konzumirala dok nisam otkrila da sam trudna i morala sam prestati pre nego što sam ostala trudna i bilo je dana kad sam morala odmoriti glavu na koj minut u toaletu jer bih inače izgledala kao zombi."

6. "Znaš li da se Kloi Kardašian udebljala samo 6 kilograma"

Rekla mi je prijateljica "Vau, to je neverovatno', odgovorila sam joj. Šta sam stvarno mislila: "OK, to zapravo nije moguće niti je istina. Osim toga, zašto si imala potrebu reći mi to? I treće, šta drugo zvezde rade nego što se izlažu javnosti tokom trudnoće? Ona verovatno ima privatnog trenera, kuvara, domaćicu i nutricionistu, može se odmoriti kad god je umorna i njeni asistenti rade sve što treba biti učinjeno. U međuvremenu, ja jedem međuobrok koji sam našla u automobilu jer moj povratak s posla znači da imama 90-minuta vremena da dođem kući sa posla, prošetam psa, pokupim dete iz škole pre nego krenemo na fudbalski trening. Pitam se zašto sam se udebljala više od šest kilograma jer doslovno nekad samo trčim."

7. "Daću ti majicu koju sam dobio na seminaru. To je 2XL"

Rekao mi je kolega nakon što sam rekla da mi odeća za posao više ne odgovora. "Sada nosim majice koje su veličine L, ali hvala na ponudi", pristojno sam mu odgovorila. Šta sam stvarno mislila: "Ova majica koju nosim je veličine L.Šta nije uredu sa tobom? Već se osećam kao krava, nisam znala da izgledam poput nje".

8. "Nadam se da je ovo zdrav ručak"

Rekao mi je kolega dok sam grejala ručak u mikrotalasnoj na poslu. "Da, piletina i povrće", odgovorila sam mu opet pristojno. Šta sam stvarno mislila: "Da, piletina i povrće za ručak samo zato što sam zgrabila krivu kesu iz zamrzivača. Iako je ta greška dobra, samo zato što sad za večeru imama ostatke pice i sladoled. Zapravo, šta se tebe tiče šta jedem ovih dana? Utiče li to ikako na tebe? Ne? ok; onda makni svoju negativnu energiju i jedi što god želiš za ručak, ali bilo bi dobro da je ne stavljaš u zajedničku mikrotalasnu ili ću je baciti kroz prozor".

Da li ste se i vi susreli sa sličnim komentarima u trudnoći?

(Yumama)