Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski junaci: 10 najpopularnijih muških imena u 2017. godini

Mame i tate u Beogradu svoje dečake nazivali su ovako...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Novopečeni roditelji se najčešće odlučuju za internacionalna imena koja se mogu izgovarati lako svuda u svetu, a koja sa sobom nose neko značenje. Tako je Luka već dve godine na prvom mestu, a čak 457 dečaka u Beogradu je prošle godine dobilo baš to ime.

"Što se dečaka tiče, podbacio je jedino Petar, koji je sada na 13. mestu a bio je na četvrtom u 2016. Nakon Luke kao najpopularnijeg imena, dečacima su se minule godine najčešće davala imena Stefan, Vuk, Lazar, Filip i Nikola", ističe Jovo Samardžić iz Sekretarijata za upravu - Sektor statistike.

Povezane vesti

Jelena, Slobodan, Dragana, Zoran, koji su ranijih godina bili u samom vrhu, polako odlaze u zaborav, te se sada sve ređe može čuti da majke dozivaju decu tim imenima.

Sudeći prema spisku najpopularnijih, stara srpska imena koja su nosili naši veliki vladari nikada neće izaći iz mode. 

1. Luka

2. Stefan

3. Vuk

4. Lazar

5. Filip

6. Nikola

7. Pavle

8. Aleksa

9. Vasilije

10. Viktor

Povezane vesti

Neobična imena

Najčešća neobična imena koja su se davala u Beogradu tokom 2017. bila su - Mia i Lav.

"U poslednje vreme se deci daju i neka za naše podneblje nesvakidašnja imena. Dečacima Elvis, Leon, Leonardo, Emran, Manuel, Sebastijan, Elmedin, Egzon, Edison, a popularna su i kratka Jan, Vid, Leo, Teo, Noa. Što se tiče devojčica to su Lara, Lea, Nika, Nora, Afrodita, Dea, Ela, Teona, Zoja i Daša", kaže Samardžić.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica