Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beleže bebine pokrete, otkucaje srca i pružaju korisne savete: Najbolje i najpopularnije aplikacije za trudnice

Donosimo vam spisak sjajnih mobilnih aplikacija koje će modernim mamama pomoći da zabeleže sve lepe (a i one malo manje) trudničke uspomene...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svakako najzabavnije su razne aplikacije za pametne telefone koje prate doslovno svaki aspekt trudnoće: beleže bebine pokrete, njenu dužinu i težinu, savetuju i podsećaju na ishranu, pa čak i novim očevima pomažu da se priviknu na novu ulogu upoređujući veličinu deteta s nekim njima bliskim predmetima, recimo čepom od piva.

Evo nekoliko najzanimljivijih aplikacija:

Sprout

Vrlo korisna i lepo dizajnirana aplikacija koja pruža vrlo detaljan 3D prikaz bebe u materici u svim fazama razvoja. Od devete nedelje čuju se i otkucaji srca, a tu je i merač mamine težine, tajmer za trudove i nekoliko drugih opcija. Takođe, aplikacija donosi i lekarske preporuke, kao i informacije o onome šta možda osećate i šta bi trebalo da radite u svakoj fazi trudnoće. Osim toga, putem Sprouta možete voditi i lični dnevnik trudnoće. Ova aplikacija je dostupna za Androide i iPhone.

Pregnancy +

Vrlo popularna aplikacija koja vam omogućuje da saznate kako tsčno vaša beba izgleda u svakoj fazi trudnoće. Osim toga, putem aplikacije možete pratiti napredovanje bebe kroz svaki pojedinačan dan, kao i da vodite računa o svojoj težini i uopšte zdravlju. Aplikacija vam takođe predlaže i članke vezane uz svaku fazu vaše trudnoće. Pregnancy + je dostupan na Andriodima i iPhoneima.

Povezane vesti

BabyBump Pregnancy Pro

Vrlo detaljna i korisna aplikacija dostupna za Android i iPhone telefone. Ovde možete naći od svega po malo: možete voditi svoj dnevnik trudnoće, paziti na svoju težinu i veličinu stomaka, dostupna je i velika baza imena za decu (u kojoj ipak nema domaćih), kao i zgodni planer porođaja. Vrlo koristan biće vam i brojač bebinih udaraca koji će vam omogućiti da pratite pokrete svoje bebe.

My Baby Beat

U pitanju je zanimljiva aplikacija, vrlo jednostavna za korišćenje koja vam omogućuje da čujete otkucaje srca svoje bebe. Kad god želite, možete da čujete kucanje malog srca tako da jednostavno prislonite mobilni na svoj stomak i pričekate trenutak dok aplikacija odradi određena prilagođavanja. Svaki snimak se automatski čuva tako da ga možete poslušati i kasnije, a aplikacija vam takođe omogućuje i da snimak podelite na društvenim mrežama. My Baby Beat je dostupan na iPhone telefonima.

Povezane vesti

Baby Me za Android i Baby Motion za iPhone

Jednostavne aplikacije koje vam pomažu da pratiti pokrete vaše bebe i koje će vam biti naročito korisne u kasnijem stadijumu trudnoće.

What To Expect

Aplikacija za sve ljubitelje knjiga 'Šta očekivati u trudnoći' i nastavaka 'Šta očekivati prve godine' i 'Šta očekivati u drugoj i trećoj godini'. Za razliku od većine ostalih, ova aplikacija se više bazira na tekstu nego na slikama, a puna je zanimljivih podataka i praktičnih saveta za svaki pojedini dan trudnoće. Aplikacija je dostupna na Androidima i iPhoneima.

Contraction Timer je aplikacija koja će vam trebati kad veliko iščekivanje već bude pri kraju. Naime, aplikacija meri dužinu trajanja trudova i razmak između njih. Contraction Timer dostupan je za Androide i iPhone.

Povezane vesti

Aplikacije za tate

M Pregnancy je aplikacija namenjena muškarcima i može se koristiti samo na iPhoneima, a trudnoću opisuje na način s kojim se i ponosni očevi mogu poistovetiti. Iako na prvi pogled izgleda kao čista zafrkancija, zapravo donosi i puno korisnih podataka. Budućem tati prikazuje kad se očekuje dolazak bebe, ujedno ga podsećajući i odbrojavajući koliko je tačno dana ostalo do kraja njegove slobode. Kako bi se ponosni otac čim pre povezao sa svojom bebom, njenu veličinu u određenim etapama razvoja upoređuje s nekim tati poznatim predmetima, recimo čepom od pivske falše ili fudbalskom loptom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica