Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 najpopularnijih ženskih imena na svetu

Na osnovu istraživanja koje je sprovedeno u zemljama Evrope, SAD, Kanade i Australije, izdvojena su najpopularnija imena na svetu, bez obzira na kulturološke razlike i običaje.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ispred vas je lista internacionalnih ženskih imena koja su na samom vrhu popularnosti u svim zemljama sveta.

Mia

Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje širom planete. Vrhunac popularnosti dostiglo je davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Miji Farov te se već tada našlo na listi top 1.000 imena sveta.

Mia je danas 6. ime u SAD, drugo u Nemačkoj, te prvo u Engleskoj, Australiji, Hrvatskoj, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.

Povezane vesti

Sofia

Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku znači mudrost. Ovo setski prihvaćeno ime je broj jedan u SAD.

Bilo da se piše Sophia, Sofia, Sofija ili skraćeno Sophie ovo ime je broj jedan i u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Na drugom je mestu Holandiji, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.

Olivia

Olivia je ime koje je "stvorio", odnosno popularizirao Šekspir za romantičnu dramsku predstavu "Dvanaesta noć". Ovo ime se povezuje s maslinovom grančicom te predstavlja simbol mira. Ovo ime u Engleskoj, Valsu i Škotskoj se nalazi na drugom mestu, a definitivni broj jedan je na Havajima.

 Foto: Shutterstock

Ema

Ovo ime popularizovale su holivudske glumice Ema Votson, Ema Ston, Ema Rodžers, ali reč je o dosta starijem germanskom imenu koje znači potpun.

Ime je broj jedan u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj dok je na drugom mestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema ovo ime vole mnogi.

Povezane vesti

Izabela

Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime s najviše nadimaka (Izi, Bela, Ela, Eli, Isa...). Njegova jednostavnost ga čini popularnim u celom svetu, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španiji, Australiji, Švedskoj i Irskoj.

Najnovije

Vesti

Porodica