Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je bezbedno dojiti bebu za vreme trudnoće?

Mnoge mame često su u dilemi da li da nastave sa dojenjem u novoj trudnoći. Evo šta savetuju stručnjaci sa čuvene klinike "Mejo"...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Iako mnoge mame ne planiraju da ubrzo nakon porođaja ponovo ostanu u drugom stanju, ovakve situacije nisu retke. Međutim, tada se javlja sumnja - da li dojenje može da ugrozi novu trudnoću, kao i da li će uticati na bebu koja sisa? 

Povezane vesti

Ukoliko i vas muči ovo pitanje, odgovor je da nemate razloga za brigu sve dok vodite računa o ishrani i unosite velike količine tečnosti. 

Ono što bi trebalo da znate jeste to da dojenje u trudnoći može da izazove blage kontrakcije materice. Iako ove kontrakcije nisu opasne, doktor može da vam zabrani dojenje ukoliko postoji opasnost od prevremenog porođaja.

Takođe, ukoliko planirate da nastavite sa dojenjem budite spremni na promene koje vaša beba može da primeti. Iako će vaše mleko tokom trudnoće biti podjenako hranljivo, sadržaj će se verovatno promeniti, pa samim tim i ukus. Pored toga, proizvodnja vašeg mleka će se verovatno smanjivati kako trudnoća bude odmicala. 

Tokom trudnoće moguća je i preosetljivost bradavica, kao i pojava mastitisa, pa se nelagodnost može intenzivirati tokom dojenja. 

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica