Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 stvari koje bi mame koje očekuju blizance trebalo da znaju

Saznajte šta svaka "supermama" mora imati na umu...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Majica više ne može da se širi, pantalone ne možete ni da pomislite da obučete, a istovremeno osećate radost i zabrinutost kako ćete se izboriti sa dve bebe istovremeno.

Istina je da niko ne može da vas pripremi za životno "putovanje" koje sledi, ali imajte na umu da niste jedini koji očekujete blizance. 

Pročitajte osam stvari koje bi svakako trebalo da znate ukoliko nosite dve bebe:

1. Teško je.

Od momenta začeća blizanaca u pitanju je veliki izazov za vas, na svim poljima. Umesto da imate jednu obavezu, moraćete da namirujete potrebe dva živa bića, a da pritom ne zapostavite svoj poslovni i emotivni život. Prihvatite ovaj dar kao izazov posle koga ćete biti jača osoba. 

2. Biće lakše.

Doći će dan kada vam sve to neće biti nepoznanica jer ćete znati šta znači svaki bebin plač, a vi ćete spavati duže od 45 minuta dnevno.  

Povezane vesti

3. Brinite o sebi.

Kupite lepu garderobu, stavite ruž na usne i budite seksi. Ovakav stav promeniće vaš život jer ćete biti optimističniji. Vodite računa o sebi čak i kada je to poslednja stvar koju želite da radite. 

4. Brak postaje veći izazov.

Izazov je održati uzbudljiv emotivan život sa samo jednim detetom, a zamislite tek sa dva? Razgovarajte sa partnerom o tome kako da vaša ljubav ne trpi zbog beba koje su "na putu". Otputujte ili izađite na romantičnu večeru. 

5. Blizanci su dvostruka radost i dvostruki "haos".

Onog trenutka kada vidite dva otkucaja srca na ultrazvuku život vam se menja. Kad malo porastu počeće da "divljaju" po kući, da lome vaše omiljene stvari i da prave haos. To zvuči kao život sa dva neuredna divlja begunca. Ne brinite, vino pomaže!

6. Slikajte.

Napravite dokaze u vidu fotografija kako je to očekivati i živeti sa blizancima. Verujte, smejaćete se jednog dana.

Povezane vesti

7. Potražite pomoć prijateljice ili bebisiterke.

To su vaši spasioci i heroji koji će vam pomoći da prođete kroz svakodnevni haos u kući. Nemojte se osećati krivom zbog nečega što vam pomaže da budete srećni i opušteni.

8. Vi ste ratnik.

Stvarno jeste. U redu je da zaplačete kada vam postane previše teško. Normalno je da se osetite opterećenom jer imaćete dva ljudska bića čija egzistencija zavisi isključivo od vas.

Pored toga, nedostajaće vam da uđete u svoje stare "mršave farmerke" ili da uradite nešto uzbudljivo sa najboljim drugaricama. Slobodno plačite kada osetite potrebu za tim jer ćeta nakon toga biti snažnija žena.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica