Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li smo izabrali pravo ime za bebu?

Nakon mnogo razmišljanja odlučili ste kako će se zvati vaše dete, ali i dalje brinete da li je to pravo rešenje. Evo pomoći...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Konačno ste izabrali ime koje vam se dopada i kojim želite da nazovete svoje dete. Međutim, kako ćete znati da li je taj izbor dobar ili ne?

Postoji pet kriterijuma koji vam mogu pomoći da rešite ovu dilemu. Ukoliko se ime koje se izborilo za prvo mesto pri razmišljanju o budućnosti vašeg deteta bude poklopilo sa svim ovim stavkama, znaćete da je to definitivno pravi izbor.

To je ime koje uvek natera ljude da se nasmeše

Kada kažete drugima buduće ime svog deteta, srećete se s osmesima i pozitivnim reakcijama, a zbunjenih pogleda, ako ih uopšte ima, vrlo je malo.

To je ime koje će rasti s vašim detetom

To ime će savršeno pristajati vašem detetu u kom uzrastu ili situaciji bilo. Tako će ono biti prihvatljivo i u detinjstvu i u zrelijim godinama, ali i ako vaše dete postane muzičar, predsednik države, slikar itd.

To je ime koje ima posebno značenje za vas

Ako nazovete dete po nekome ko je bio važan u vašem životu, na primer, po deki, to čini imenovanje još smislenijim i takvo ime će i detetu dosta značiti, a ne samo vama.

To je ime koje volite da izgovarate

Izabrano ime zvuči lepo uz prezime koje će dete nositi i ne možete da dočekate da izgovarate to ime svakog dana, podelite ga sa svetom i vašom bebom.

To je ime koje priliči vašem detetu

Kada prvi put pogledate svoje novorođenče, imate neverovatan osećaj da je ono baš Miloš, baš Milan, baš Jelena... Osećate da je izbor bio potpuno ispravan.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica