LEKARI SEKU 7 SLOJEVA DA DOĐU DO BEBE: Babica pokazala kroz šta prolaze hrabre majke koje rađaju carskim rezom (VIDEO)

Na zanimljiv način jedna babica otkrila je kroz šta majka prođe kako bi lekari došli do njene bebe koja se rađa carskim rezom.

Shutterstock

Babica je na svom Instagram profilu objavila video u kom na zanimljiv način pokazuje kroz šta žensko telo prolazi tokom carskog reza.

"Vaše putovanje je neverovatno", poručila je uz snimak u kom je pokazala nekoliko slojeva materijala, i na taj način otkrila šta sve lekari moraju da prerežu kako bi došli do bebe.

Ona je otkrila da se prvo seče koža, potom sloj masti, vezivno tkivo, a onda se dolazi do mišića i peritoneuma. Na njima se radi vertikalni rez, a onda se vertikalno seče materica i amnionska vrećica i konačno se dolazi do bebe.

"Carski rez je ozbiljna operacija abdomena", napisala je babica uz ovaj snimak, a vi pogledajte kroz šta sve žena mora da prođe prilikom carskog reza:

This browser does not support the video element.

Kroz šta prolazi žena na carskom rezu  Instagram/labor.nurse.mama

Naravno, nakon vađenja bebe, lekari sve to srede i ušiju, ali oporavak traje dugo. Postupak kojim ćete se poroditi zavisi od mnogo stvari, a vaš lekar će sigurno odlučiti ono što je najsigurnije za vaš i za vašu bebu.

(Yumama)