Petina roditelja žali zbog izbora imena za bebu: Evo koji su im najčešći razlozi

Pronalaženje savršenog imena za dete može biti zabavno ali je i jako težak zadatak, dok se trudite da izbegnete sve potencijalne zamke. Nije mali broj roditelja koji na kraju misli da su pogrešili.

Shutterstock

 Da li je ime za bebu previše moderno ili previše tradicionalno? Da li ljudi to mogu da izgovore? Mogu li deca u školi da ga pretvore u okrutne, podrugljive nadimke? Na kraju, većina roditelja je zadovoljna svojim izborom — iako ne uvek.

Istraživanje pokazuje da skoro petina roditelja u Ujedinjenom Kraljevstvu žali zbog imena koje su dali svom detetu.

Mumsnet je anketirao više od 1.000 roditelja u Ujedinjenom Kraljevstvu i otkrio da 18 posto nije zadovoljno imenom koje su odabrali za svoje dete. Većina roditelja znala je da su doneli pogrešnu odluku ili u prvih šest nedelja nakon rođenja bebe (32 odsto) ili kada je njihovo dete krenulo u školu (23 odsto).

Evo pet najboljih prijavljenih razloga za žaljenje zbog izabranog imena bebe:

  • Previše je uobičajeno (25 procenata)
  • Jednostavno nije u redu (21 procenat)
  • Nikada mi se nije sviđalo - bili smo pod pritiskom da ga koristimo (20 procenata)
  • Izaziva probleme sa pravopisom ili izgovorom (11 procenata)
  • Ne odgovara detetu (11 odsto)

Zanimljivo je da samo 9 odsto anketiranih roditelja kaže da je razmišljalo o promeni imena svog deteta, a samo 2 odsto ga je zapravo i promenilo.

Odabir imena za bebu je jedna od prvih stvari koje rade novi roditelji, tako da je na neki način kajanje zbog imena bebe odlična praksa za roditeljstvo - trudite se mnogo i istražujete, pokušavate da ugodite mnogima, i odjednom je sve gotovo. "Uteha je to što većina dece prerasta svoja imena i nemaju s njim problem, a oni koji to ne mogu koriste nadimke.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Dvorište sa bazenom raj za decu  Instagram/mrs_ermerson