CELE NOĆI NISAM SPAVALA ZBOG DETETA, NE LIČIM NI NA ŠTA: Spremite se za 15 minuta, tako da niko ne vidi umor

Šta vam treba da izgledate sveže ako vas dete drži budnom cele noći? Samo dajte svojoj koži blistav izgled, sakrijte tamne krugove ispod očiju i odaberite brzu frizuru.

Shutterstock

 Ako koristite ove savete, za 15 minuta ćete se transformisati svoj izgled, bez mnogo muke i to taman toliko da drugi ne primete koliko ste umorni. Pre svega je važno da se vi osećate bolje i povratite malo snage i tonusa svojoj koži, sjaja kosi i osmeh na lice.

1. Osvežite lice

Ne zaboravite da navlažite kožu. Na suvoj, nedovoljno hranjenoj i hidriranoj koži, više se pojavljuju bore lica, crvenilo i druge nesavršenosti. Pokušajte da imate pri ruci maske ili hidratantne maske u pakovanjima. Prvo operite lice hladnom vodom, možda koristeći svoje omiljeno sredstvo za čišćenje lica (na primer, pamučni jastučić sa micelarnom vodom), a zatim nanesite masku 5-10 minuta. Ako nemate masku pri ruci, napravite je sami. Odmah, čim ustanete, skuvajte dve kesice zelenog čaja u toploj, ali ne vrućoj vodi (dovoljno je 60-70 stepeni), dok se tuširate, dovoljno će se ohladiti. Zatim namočite dva pamučna vatice u ovaj čaj, uverite se da nisu vrući i stavite ih na kapke, zatvarajući oči. Sedite ovako 5 minuta.

Kesice čaja mogu zameniti i dobro poznate dve kriške krastavca. Ako imate kremu za područje oko očiju sa lifting efektom, možete da je stavite u zamrzivač na 5 minuta i ohlađenu nanesite na kožu. Niske temperature sužavaju krvne sudove i ublažavaju otok.

2. Probajte toplo-hladni tuš

Tuširanje, kupanje kome menjate temperaturu vode sa veoma toplog na hladnu tonira kožu i daje joj zdravu boju. A dodatni efekat je da se možete razveseliti. Za ovo ne morate da provedete mnogo vremena pod tušem, bukvalno 5 minuta - i osvežite se zajedno sa svojom kožom.

3. Dovođenje kose u red

Pogodan stajling uvek daje vašem izgledu poseban šik, ali šta da radite ako vam dete ne dozvoljava da provodite mnogo vremena ispred ogledala? Glavni ključ uspešnog stila je čista i gusta kosa u korenu. Ako vaša kosa još ne izgleda prljavo, dovoljno je da uradite najjednostavnije manipulacije da biste joj dali pravi izgled. U zavisnosti od dužine, ovo može biti lagana, neuredna punđa koju kasnije možete pustiti da biste napravili lagane kovrdže. Za kraću frizuru nanesite malo laganog proizvoda za stilizovanje i četkom dodajte volumen i stil vašoj kosi. Ako je koren kose izgubio svežinu, ali nema vremena za pranje kose, možete koristiti suvi šampon . Izaberite onaj koji će dobro obavljati svoj posao bez ostavljanja tragova na kosi. Spustite glavu nadole, nanesite sprej na korenje, a zatim češaljom dajte kovrdžama željeni oblik.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se bebama snima grudni koš  TikTok/overtime