RODIO SE "MALI DŽIN" I SVET JE HIPNOTISAN SLIKAMA: Beba ima preko 7 kg, a nosi odeću za decu od 9 do 12 meseci! (FOTO)

Svetski rekord nije oboren, ali rođenje ove bebe je vest koja je obišla celu planetu, evo kako se mlada Brazilka porodila.

Shutterstock

Mlada Brazilka (27) nije ni sanjala da će roditi bebu tešku 7,3 kilograma i visoku 59 centimetara. Ona je otišla na rutinsku kontrolu i pregled pred kraj trudnoće, kada su lekari obavili ultrazvuk shvatili su da je beba prevelika da bi čekala termin pa su je porodili hitnim carskim rezom.

Beba se trenutno nalazi u inkubatoru i u stabilnom je stanju, a i majka se oseća dobro.

"Nisam očekivala ovakvo iznenađenje, mislila sam da će imati oko četiri kilograma, a ispalo je da ima više od sedam. Želim da se zahvalim timu u bolnici, lepo me neguju i daju mu podršku. Da nije bilo njih, ne znam šta bi bilo sa mnom", istakla je Kleidijane kojoj je ovo peto dete.

Andžerson je nova najveća beba u državi Amazonas i malo je falilo da obori nacionalni rekord koji je postavljen 2005. kada se dečak Ademilton rodio sa 8 kilograma. Bolnica u kojoj je beba rođena trenutno prikuplja sredstva za novu odeću za novorođenče, s obzirom da mu benkice i stvarčice koje su roditelji pripremili ne odgovaraju. Bolnica traži odeću i pelene za decu uzrasta od devet do 12 meseci.

Inače, najveća beba ikada rođena bila je devojčica Ana Bejts, rođena u Italiji 1955. godine - imala je 10, 2 kilograma!

(Yumama)