Roditeljske viber grupe u kojima se dogovaraju sastanci, kupovina poklona, odlazak na ekskurziju, rešavaju problemi, ali se pišu i razni predlozi, ideje, kritike i zamerke. Postoje one mame koje su najaktivnije u ovakvim grupama, a mnoge od njih iritiraju druge roditelje.

Evo kojih 5 tipova mama nas nerviraju u roditeljskim grupama:

1. Mama aktivistkinja - Uvek je pozitivna, ljubazna, vesela i nasmejana. I ona ima mnogo divnih ideja (novih svaki dan), ne umara se da predlaže u ćaskanju. Šta kažete na to da jednog dana odvedete decu da vide Deda Mraza? I da organizujemo obilazak muzeja - pa šta ako svi moraju da idu na posao u 6 ujutro? Inače, apsolutno vam je potrebna limuzina za maturu, adventski kalendari za Novu godinu, pinjata, donošenje kolača u školu, - i sve što treba je da svakodnevno trošimo puno novca! Zar stvarno ne želite da vidite blistave dečije oči?

2. Skeptična mama - Ona mirno ćuti sve dok se napokon posle milion poruka roditelji ne dogovore, a onda kreće da se buni. "Zašto smo izabrali taj poklon za učiteljicu?"; "Ko je došao na ovu ideju - kupiti osveživač vazduha za učionicu?" Glavna mana skeptične majke je u tome što nikada ne nudi alternativu, već samo kritikuje.

3. Mama-kočnica - Ponekad se čini da ova majka istovremeno ima disleksiju, disgrafiju, gubitak sluha i selektivni vid. Pa, kako drugačije možete objasniti činjenicu da se ona ne seća - i ne asimilira - nijednu informaciju iz roditeljskog ćaskanja? Ona je ta koja će, nakon diskusije na više nivoa o odeći za priredbu, pitati: "Koje boje su potrebne hulahopke?" A pošto je od razrednog starešine dobila detaljnu poruku o predstojećoj ekskurziji, nezadovoljno će napisati: "Pa gde se ipak nalazimo?"

4. Spammer Mom - Ovo je mama koja koristi roditeljsku grupu za lične poruke, pa piše o vremenu, raspoloženju, pesmi Evrovizije, novom manikiru i svađi sa mužem. Takođe, šalje u roditeljsku grupu slike sa putovanja, slike kućnih ljubimaca - jednostavno voli da privuče pažnju.

5- Skandalozna mama - Nikada ne kaže zdravo, stavlja uzvičnika, piše velikim slovima i traži nekoga koga će za sve okriviti. Ne gleda na sat, šalje poruku u ponoć - kako se usuđuje neko da spava kada je njena Ana uvređena na malom odmoru. "Druga deca su nevaspitana, učiteljica je budala, a u Africi deca gladuju?" Prigovori i negodovanja drugih roditelja samo potpiruju svađu – izgleda da se hrani takvom atmosferom.

BONUS VIDEO: 

Trik za lakše vezivanje pojasa u sedištu TikTok/heavy_haul_n_fool

(Yumama/T.A.S.)