Svaka majka svojoj devojčici želi bolji svet, za koji će se ona svakodnevno boriti i zalagati. Niko kao ona ne zna kroz kakve sve izazove, će njena ćerka proći i koliko joj je podrška, ljubav i poštovanje koje ponese iz porodice temelj na kome će graditi svoj život. Upravo takve reči podrške ova mama je uputila svojoj ćerkici, koja danas slavi rođendan.

"Tokom prošle godine, gledala sam te kako radoznalo istražuješ svaki kutak kuće. Gledala sam te kako ustaješ kad padneš. Gledala sam kako voliš bezuslovno. Mogu da vidim tvoju vatrenu ličnost, tvoju odlučnost i tvoju upornost. Kao tvoja mama, više nego ikad, želim da učinim svet boljim mestom za tebe. Ove godine nisam mogla smisliti bolji način da proslavim tvoj dan i Međunarodni dan žena, nego da podelim svoje nade za tebe, za tvoju budućnost i za devojke širom sveta: Zato što širom sveta 132 miliona devojčica ne pohađa školu.

Nadam se da ćeš zarađivati koliko i čovek koji radi pored tebe. Kada nađeš priliku koju želiš, ne propuštaj je. Nećeš se plašiti da pregovaraš. Nećeš sumnjati u svoju vrednost. Nadam se da se nikada ne plašiš da kažeš šta misliš. A kada to učiniš, tvoj glas će se čuti bez popuštanja. Ti si pametna, vredna i tretiraće te s poštovanjem.

Dok budeš imali sopstvenu porodicu, nadam se da nećeš morati da biraš između zarade i veze sa svojom novorođenom bebom. Ti i tvoj partner uživaćete u plaćenom porodičnom odsustvu, tako da možete da brinete o svojoj deci i jedno o drugom.

Dok žongliraš životom — kao supruga, majka, prijatelj, zaposlena ili preduzetnica — nadam se da ćeš sebi pružiti milost. Uvek zapamti da imaš mnogo da ponudiš svetu. Proći ćeš kroz svašta, ali jedna uloga te ne definiše. Nadam se da se nikada nećeš osećati kao da si manje nego što bi trebali biti.

I zato što si ti moja ćerka. . .

Nadam se da sanjaš velike snove. A ako se tvoji snovi promene, nadam se da ćeš imati hrabrosti da počneš iznova. Nadam se da ćeš širiti dobrotu. Nadam se da prepoznaješ lepotu u sebi i drugima. Lepa si — ne dozvoli da ti neko kaže drugačije. Nadam se da znaš da ću te uvek voleti; Uvek ću te podržavati i uvek ću se boriti za tebe.

Mojim mamama - Svi mi danas možemo da učinimo nekoliko koraka da stvorimo bolji svet za sebe i za naše ćerke."

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Koliko je važna podrška roditelja, video koji je raznežio svet TikTok/dailyhumanmotivation