Na rođenju je Nadja dobila nadimak "heroj devojka" jer je 2007. godine bila najteža beba. Rođena je sa 7 kilograma i 750 grama. Bio je to pravi rekord.

Naravno, kroz istoriju događali su se slučajevi dece sa ovakvom težinom. Na primer, Ana Bejts (poznata cirkuska izvođačica) je pri rođenju imala nešto više od 7 kilograma, a njen sin je bio pravi rekorder među bebama. Dete je rođeno teško 10 kilograma i 500 grama, a visina mu je bila 76 centimetara. Međutim, takve slučajeve ljudi nisu videli veoma dugo (skoro sto godina). Zato je rođenje Nadje, devojčice iz Rusije, postalo prava senzacija širom sveta.

Šok za roditelje

Devojčica je postala 12. dete u porodici Kalin. Roditelji su priznali da nisu očekivali da će Nadenka biti tako krupna. Međutim, majka Tatjana je tvrdila da su sva njena deca rođena teška više od 4 kilograma. Žena je zatrudnela u 42. godini, pa se suočila sa osudama i kritikama drugih, ali je njena porodica imala potpuno drugačije mišljenje, pa je podržala majku.

U početku se trudnoća odvijala normalnim, mirnim tempom, ali se onda sve naglo promenilo. Nađina starija sestra se priseća: "Kada je mama bila u sedmom mesecu trudnoće, Nadja je iz nekog razloga počela da raste veoma brzo. Ni porodica ni lekari nisu znali razlog ovakvog abnormalnog skoka u razvoju, ali su drugi parametri bili normalni. Kao rezultat toga, devojčica je rođena zdrava, ali prevelika."

12 dece u malom stanu
Starije sestre se prisećaju da je odmah nakon što je Nađin slučaj objavljen u štampi, gradska uprava počela da donira brojne poklone mnogočlanoj porodici: veš mašinu, knjige, kolica, kompjuter, fen, štampač... Čak su postavili i tobogan za dvorište.

Odrasla deca se sećaju da je bila velika gužva, u malom stanu, pa su braća i sestre svoje slobodno vreme provodili napolju, a kući su trčali samo da jedu i rade domaće zadatke. Domaći zadatak je morao da se radi jedan po jedan jer nije bilo dovoljno mesta. Osim toga, deca su učila u različitim smenama u školi, što je malo olakšalo zadatak. Porodica je imala teške materijalne potrebe.

Kako danas izgleda beba rođena sa 7 kg3.jpg
Youtube/Printscreen/ Фильмы Елены Погребижской 

Velika tuga u velikoj porodici

Kada je Nadja imala samo 11 godina, njena majka je umrla. Tatjana je tada imala 54 godine. Nakon rođenja najmlađe ćerke, žena je dobila dijabetes, ali je odlučno odbila lečenje. Starija deca su je praktično na silu odvela kod endokrinologa i molila je da uzima lekove, ali Tatjana je bila nepokolebljiva. Žena je verovala samo u narodne lekove, pa je odbila hospitalizaciju.

Sada odrasla deca pretpostavljaju da je njihova majka bila depresivna. Priznaju da su je ne jednom čuli kako kaže da je umorna od majčinstva. Tatjanin muž joj, nažalost, nije pomogao sa tako teškim teretom, već je samo pogoršao situaciju zavisnošću od alkohola. Najverovatnije, ženi je jednostavno ponestalo moralne snage, zbog čega je bila toliko nepažljiva prema svom zdravlju.

Šta je sada sa devojčicom koja je rođena sa 7kg?
Nadja već ima 16 godina. Izgleda kao obična tinejdžerka. Sada, gledajući je, teško je zamisliti da je ova devojčica jednom oborila rekord kao najveća beba.

Njena starija sestra Daša je podiže. Nadja uči tehničku školu, a u slobodno vreme crta. Devojka se sa toplinom seća svoje majke i priznaje da joj nedostaje.

Činjenica da je Nadja jednom stekla ogromnu slavu širom sveta ni na koji način ne utiče na njen život. Čak ni svi njeni prijatelji ne znaju za tako zanimljiv detalj iz prošlosti devojke. Ona, kao i ostali tinejdžeri, uči, druži se sa prijateljima i voli muziku.

Kako danas izgleda beba rođena sa 7 kg4.jpg
Youtube/Printscreen/ Фильмы Елены Погребижской 

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako izgleda stomak mame koja je rodila trojke Instagram/candykenny2