Sve više dece nosi gumene kroks papuče, u raznim dezenima i bojama, a sve više je popularno i stavljanje raznih stikera i bedževa na papuče. Deca ih nose dok se igraju, po kući, a najčešće po plažama, pa čak i kada uđu u vodu.

Međutim, pravi izazov za roditelje jeste kako oprati kroks papuče u kojima se mališan igrao po pesku, trčao, po travi i blatu i koje su usled prljavštene potpuno promenile izgled. Na Tik Toku smo pronašli snimak sa savetima za pranje kroks papuča koji je pogledalo preko 2 miliona ljudi i zaista na snimku papuče nakon pranja izgledaju kao nove.

Ovde se kombinuju dva tipa pranja - mašinsko i ručno. Tata sa snimka želi da pokaže šta bolje deluje. Prvo je skinuo stikere i bedževe sa njih, dodao pore papuča u mašinu i stare peškire i prostirke, a onda uključio mašinu.

Drugi način je ručno pranje - u mlaku vodu sipajte deterdžent za pranje sudova i napravite sapunicu. Nemojte da koristite previše toplu i proključalu vodu jer ona može oštetiti papuče i promeniti njihov oblik. Potopite papuče i trljajte sa grubljom stranom sunđera ili sa četkom, za dodatni efekat možete koristiti sredstvo za pranje posuđa i odmašćivanje u spreju. Ispirajte papuče u sapunici, pa ponovo istrljajte sve prljave delove dok kroksice vašeg mališana ne budu potpuno čiste, a onda ih isperite vodom.

Tata je uporedio papuče koje je oprao u mašini i one koje su oprane ručno, a zaključak je da ručno pranje daje mnogo bolje rezultate. Dilema mnogih mama i tata je rešena - ručno oprane papuče izgledaće kao da su tek kupljene.

Pogledajte postupak u video snimku ispod!

Kako da operete dečije kroks papuče Tik Tok/cleanthatup

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pranje veša TikTok/zapatas_cleaningservices