Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RODITELJI SU AUTISTIČNOM DEČAKU DALI DA CRTA I ZATEKLI ČUDO: Napustili Srbiju, a u tuđini otkrili da je mali genije

Roditelji iz Srbije otkrili su kod svog autističnog sina neverovatan dar za crtanje, preselili su se za Ameriku, a dečakova umetnost osvojila je srca preko hiljadama ljudi na društvenim mrežama.

 Kako dečak sa autizmom crta. Izvor: Instagram/Printscreen/vichys_art

Viktor Bevanda ima 14 godina i živi u jednom gradu na Floridi, dijagnostikovan mu je poremećaj autističnog spektra, ne govori puno, ali zato boje i sjajni umetnički radovi na papiru mogu da posvedoče o njegovom neverovatnom talentu.

Viktor je imao 5 godina kada mu je dijagnostikovan poremećaj iz autističnog spektra. Njegova porodica preselila se iz Srbije u Ameriku, u Južnu Floridu, kako bi Viktor kao dete sa autizmom imao više mogućnosti.

"Bilo je srceparajuće znati da će se razlikovati od svojih vršnjaka, ali moj suprug Boris i ja smo bili posvećeni tome da mu pružimo svaku priliku", rekla je mama Andrea za local10.com. Viktor koji sada ima 14 godina, pronašao je način za samoizražavanje - on je savant, dete sa neverovatnim darom za crtanje. Crta bujne pejzaže, jedrilice na moru, lokvanja obasjane mesečinom i fantastične scene pod vodom.

Kada su mu roditelji dali papir i boje, kako sami navode, rezultat je bio čudo na papiru. "Ono što je takođe neverovatno je kako bez napora, skoro automatski, on pravi poteze i bira boje bez oklevanja ili razmišljanja."

Dečak uživa da crta životinje, kao što su žirafe u raznoj paleti boja, flamingo ptice, leptiri, a članovi njegove porodice su objasnili da Viktor kao da se odmara kada crta i da se vidi da to voli i u tome uživa. Teme njegovih dirljivih portreta su Abraham Linkoln, Albert Ajnštajn i Merilin Monro. Jedan od njegovih portreta je dobio više od 7 miliona lajkova na TikTok-u.

Viktor je stekao brojne pratioce na društvenim mrežama, pa tako na Instagramu ima preko 56 000 pratilaca, a na Tik Toku više od 115.000. Mnogi su očarani i inspipirisani njegovom umetnošću, načinom na koji on izražava emocije, a dečakovi crteži i boje govore više od hiljadu reči.

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica