Svi znamo da je miris bebe najlepši na svetu! Pored toga što im koža i kosa nestvarno mirišu, one su predmet stalne brige i nege roditelja. Bebe presvlačimo nekoliko puta dnevno, a gomilice prljavog veša brzo prerastu u planine, koje treba beskonačno prati i sušiti. Kod mnogih roditelja javlja se dilema da li bebinu garderobu sušiti prirodno ili u mašini za sušenje veša?

Sušenje veša prirodnim putem je uvek dobra opcija, ali trenutno, tokom zimskih meseci nije najbolja solucija. Kada je u pitanju bebin veš treba izbegavati korišćenje radijatora, grejalica i drugih grejnih tela, zbog isparavanja i moguće iritacije u vazduhu. Osim ako nije posebno napisano na etiketi za održavanje garderobe, nema razloga da se plašite upotrebe mašine za sušenje veša.

Gorenje mašine za sušenje veša, a posebno modeli DNE83/GIN i DNE82/GN, koji su u najvišoj A klasi efikasnosti kondenzacije tokom rada, kondenzuju impresivnih 90 odsto vlažnosti iz odeće. Na taj način znatno smanjuju vlažnost vazduha u prostoriji, što značajno može da smanji iritacije kod bebe. Ove mašine rade uz pomoć tehnologije toplotne pumpe i mogu se pohvaliti odličnom energetskom efikasnošću koja donosi značajne uštede u potrošnji, ali i nežnijim načinom sušenja veša. Temperatura u toplotnoj pumpi dostiže otprilike 50°C, što omogućava sušenje gotovo svake vrste tkanine, uz istovremeno sprečavanje presušivanja ili skupljanja veša.

dne82gn-ui.jpg
NIK JARH PHOTOGRAPHY 

Još jedna prednost sušenja bebinog veša u Gorenje mašinama je to što imaju TwinAir funkciju uz pomoć koje će i najveći komadi pelena ili posteljine biti mekani, ravnomerno osušeni i manje naborani kada ih izvadite. Zahvaljujući njoj možete dodatno da uštedite vreme koje trošite na peglanje.

Takođe, uz pomoć StartDelay programa možete da podesite početak procesa sušenja unapred i pustite da mašina radi kad je najpovoljnije, na primer kada je jeftinija struja. Ukoliko nemate vremena da odmah ispraznite mašine, AntiCrease funkcija će se postarati da se vaša odeća ne gužva nepotrebno. Nakon završetka ciklusa periodično će prevrtati veš kako bi se to izbeglo.
Zahvaljujući svim ovim i drugim programima za sušenje, kojih ukupno ima 16, garderoba vaše bebe biće savršeno mekana i suva. Iskoristite svoje vreme i uživajte sa detetom, a sušenje veša ostavite Gorenju.

dne82gn-ambient.jpg
NIK JARH PHOTOGRAPHY 

(Promo)