Sočno meso i povrće ne može da se ne voli. Jelo koje možete pripremiti u svakoj prilici, bez razmišljanja da li će se nekome dopasti. 

Potrebno:

- kilogram teletine (neki masniji komad)

- 7 krompira

- 2 glavice crnog luka

- malo belog luka

- 2 šargarepe

- lovorov list (4 lista)

- so

- ulje

kuvamo-sa-mamom-teletina-ispod-saca-rerna-bolonjeze-sofija-lenka

Foto: Privatna arhiva

Priprema: 

Meso iseći na krupnije kocke, posoliti i poređati u prethodno nauljen zemljani sud. Preko toga krompir iseći na pola, šargarepu na četvrtine, posoliti i poređati preko mesa. Iseći glavice crnog luka na četvrtine, pa dodati. Beli luk na sitno i posuti preko. Dodati i lovorov list. Preko svega toga posuti još malo ulja, pa dodati 2 dl vode, ali polako, sa strane, trudeći se da ne sperete so. Poklopiti posudu i peći na 200 stepeni 2 sata. Kada se sve lepo ukrčka, prospite vodu i meso izbacite na vrh da se zapeče još 15-20 minuta. Ovo jelo odlično je i sa svinjskim mesom.

Bolonjeze za bebu

Potrebno je:

malo testenine

100g pilećeg mesa

šargarepa

luk

dva paradajza

Priprema:

Meso, luk i šargarepu kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte paradajz, posolite, pa kuvajte još 20. U zavisnosti od toga kako vaš bebac voli da jede, sos ispasirajte ili izgnječite. Testeninu kuvajte u posebnom sudu 15 minuta. Prelijte sosom i bebac će uživati.

Prijatno, drugari.

mama Sofija i beba Lenka

Probajte i...