Sočno meso i povrće ne može da se ne voli. Jelo koje možete pripremiti u svakoj prilici, bez razmišljanja da li će se nekome dopasti.
Potrebno:
- kilogram teletine (neki masniji komad)
- 7 krompira
- 2 glavice crnog luka
- malo belog luka
- 2 šargarepe
- lovorov list (4 lista)
- so
- ulje
Foto: Privatna arhiva
Priprema:
Meso iseći na krupnije kocke, posoliti i poređati u prethodno nauljen zemljani sud. Preko toga krompir iseći na pola, šargarepu na četvrtine, posoliti i poređati preko mesa. Iseći glavice crnog luka na četvrtine, pa dodati. Beli luk na sitno i posuti preko. Dodati i lovorov list. Preko svega toga posuti još malo ulja, pa dodati 2 dl vode, ali polako, sa strane, trudeći se da ne sperete so. Poklopiti posudu i peći na 200 stepeni 2 sata. Kada se sve lepo ukrčka, prospite vodu i meso izbacite na vrh da se zapeče još 15-20 minuta. Ovo jelo odlično je i sa svinjskim mesom.
Bolonjeze za bebu
Potrebno je:
malo testenine
100g pilećeg mesa
šargarepa
luk
dva paradajza
Priprema:
Meso, luk i šargarepu kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte paradajz, posolite, pa kuvajte još 20. U zavisnosti od toga kako vaš bebac voli da jede, sos ispasirajte ili izgnječite. Testeninu kuvajte u posebnom sudu 15 minuta. Prelijte sosom i bebac će uživati.
Prijatno, drugari.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna