Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo ona zna svoju tugu, samo ona u tišini plače: Emotivna priča o životu samohranih majki

Žena koja sebe stavlja na poslednje mesto. Sama, bez ikoga. Sama, bez ičije pomoći. Sama i nezaštićena, sa svojom decom. To su reči koje opisuju SAMOHRANU MAJKU.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Šta pomislite kad čujete reč samohrana majka?

Zamišljate li ženu koja je više razmišlja o utakmici svog deteta nego o tome da li je jela? Zamišljate li ženu koja utučena sedi na tremu stare kuće, dok se njena deca igraju na ulici bez obuće.

Povezane vesti

Povezane vesti

Samohrana majka je nešto više od svega toga.

To je žena koja sedi za stolim i brine se da li će imati da plati račune, žena koja kuva i pere isključivo na jeftinoj struji, žena koja štedi novac kako bi svojoj deci kupila poklone, da bi ih u božićno jutro iznenadila.

To je žena koja štedi i poslednju paru kako bi uložila u svoju decu, kako ta deca ne bi osetila nedostatak jednog roditelja, žena koja sebe stvalja na poslednje mesto, žena koja strepi za njih, jer zna da nema ko drugi, zna da je sama i bez ičije zaštite.

Samohrana majka je žena koja se moli za svoju decu kada oni spavaju, koja ih sa setom u grudima gleda dok jedu zajedno svi za stolom. Samohrana majka je žena koju život nije mazio, koja je ostala sama i za koju bivši suprug (u najviše slučajeva) ima samo reči prekora uz poneku psovku.

Ona je žena koja slobodno vreme provodi tako što ga posvećuje deci, a neretko radi i dodatni posao. Ona je žena koja nema vremena za ispijanje kafa i druženje, žena koja suze i jecanje krije daleko od očiju svoje dece. Samohrana majka je žena koja svoju decu očešlja, spremi im užinu, obuče ih, poljubi u čelo i isprati u školu. Samohrana majka je heroj, borac i najveći ratnik.

Iako se ne bori protiv čete vojnika, ogromnim tenkovima i oružjem, samohrana majka je žena koja sa svojih deset prstiju radi i grabi da deca ne ostanu gladna, žena koja ne želi da se njena deca razlikuju puno od ostalih.

Ta žena, koju tiho osuđujete, prošla je više pakla nego što se može zamisliti.

Samo ona zna svoju bol. Samo ona zna kako joj je. Samo samohrana majka zna kroz šta prolazi. Samo je njena duša prazna, srce pocepano na delove, povređeno. Samo ona na kraju dana zna koliko je bogata, jer se bori za jedino pravo u životu - ZA SVOJU PORODICU!

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica