Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz iskustva mame Adrijane: Moja prva tri meseca sa bebom

'Možeš da spavaš sa jednim okom otvorenim spremna za skok na prvi znak. Možeš da ne čitaš, da ne gledaš filmove, da ne ispijaš kafe', i sve ostalo što je naučila tokom kratkog roditeljskog staža, mama Adrijana je podelila sa nama.

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Nemam iza sebe neki zavidan roditeljski staž – čitava tri meseca. Ali pitajte svaku novopečenu mamu koliko ta tri meseca zapravo traju?Verujem da bi se većina složila sa mnom da prolete u treptaju oka, ali su, takođe, i duga kao tri godine.

Za ta tri kratko-duga meseca se nauči, spozna i shvati ceo sijaset stvari. Na primer zaključiš da je saaasvim okej gledati film bez zvuka i da ti tri obroka dnevno zaista nisu potrebna. Naučiš kako da se istuširaš, opereš kosu i obučeš i sve to za celih pet minuta. Normalno čulo sluha razviješ u ultra senzitivno, pa čuješ svaki šum, mig ili pokret. Shvatiš da je potupno legitimno živeti u pidžami i da uopšte nije bitno znati koji je dan ili datum.

Prestaneš da se šminkaš, jer šminka je precenjena, a i znači da nema cmakanja i maženja. Svoju divnu dugu kosu sada nosiš samo u punđi, jer te sve drugo nervira i smeta ti.

Povezane vesti

Najviše na svetu te plaši dvadeset malih noktića tankih kao latice. Proveravaš sto puta da li se voda za kupanje dovoljno rashladila i opet nisi sigurna. Pereš, brišeš, sterilišeš i ne dozvoljavaš da jedno zrnce prašine padne blizu bebe. Opsednuto je gledaš i pratiš svaki uzdah. Guglaš sve što ti je sumnjivo. Zoveš Halo bebu, jer ipak ne veruješ Guglu!

Odeš u kupovinu i zaboraviš da pogledaš bilo šta za sebe iako si zbog toga i pošla. Plačeš, jer te sve sekira, jer želiš da beba bude srećna i zadovoljna. Plačeš, jer si na emotivnom rolerkosteru koji nikako da uspori. Nekim čudom skontaš da možeš i kad misliš da ne možeš. Možeš da nunaš dok ti se ruke ne otegnu kao u orangutana i dok lopatice ne krenu da te peku.

Možeš da spavaš sa jednim okom otvorenim spremna za skok na prvi znak. Možeš da ne čitaš, da ne gledaš filmove, da ne ispijaš kafe... možeš bez svega, jer zapravo tek sada imaš sve. Tek sada shvataš da je od svega uzbudljivog na ovome svetu ipak najzanimljive gledati u jednu usnulu crnu glavicu. Tek sada si svesna da ceo svet stane u jednu sobu 3x4, da si tu najsrećnija i da je taj plafon ustvari jedno zvezdano nebo. I onda kako prolazi dan za danom postaje kristalno jasno – u paketu sa veeelikom crvenom mašnom si dobila najveću ljubav i najveću brigu. Jedno bez drugog ne idu, ali ne bi to menjala ni za šta.

Mama Adrijana

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Šta sam naučila za ova tri meseca? ???? Paaa recimo da mogu i kad ne mogu ????‍♀️ Da su mi bebeća ???? najbitnija na svetu. Da je sasvim okej gledati film bez zvuka ???? Da su doručak, ručak i večera precenjeni ???? Da mi je šminka najveći neprijatelj, jer ona znači cmakanje i maženje STOP ????‍♀️ Da se mogu istuširati za pet minuta ????‍♀️ Da se komotno može živeti u pidžami ???? Da je od svega na svetu najzanimljivije gledati jednu usnulu glavicu ???? Da možeš brinuti toliko da misliš da će ti mozak pući ???? Da možeš voleti toliko da misliš da će ti srce eksplodirati ???? Za ova tri meseca ja sam otkrila sasvim novi svemir u kom je Julija Sunce oko kog se ceo svet vrti ???? ♡ #bebajuca #bitimamajedrugaprica #mame #mamaibeba #larumli #uspomene #volimte #babiesaroundtheworld

Објава коју дели Adrijana???? (@adri_doing_things) дана 23. Јун 2020. у 7:45 PDT

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica