Kada god pokušavamo da se setimo koliko čuvena španska diva ima godina, godinama unazad odgovaramo na isti način - znamo da ne može već dve decenije da ima 30, pa verovatno sada već ne ni 35, ali tu je negde oko 40.

Da li ste znali da predivna glumica ima 46 godina?

Kako smo svi svesni da ova žena savršeno izgleda, ne čudi ni činjenica da je godinama zaštitno lice čuvenog kozmetičkog brenda Lankom.

Često imamo priliku da je vidimo na crvenom tepihu i događajima, ali i u prvim redovima na revijama u Parizu i Milanu i baš uvek ona nas obori sa nogu.

Prvenstveno svojom prirodnom lepotom, bujnom kosom, zavidnim tenom i tim razoružavajućim osmehom u spoju sa blistavim crnim očima.

Da bi izgledala ovako svaki put kada je vidimo, glumica mora da vodi računa o nekolicini stvari:

1. Serum umesto kreme

Kozmetičari preporučuju da, nakon tridesete, serum za negu kože svi uvrstimo u svoje navike, s obzirom na to da je ova formulacija intenzivnija i dublje prodire u slojeve kože.

2. Kvalitetna hidratacija

Jedan od šminkera koji radi sa glumicom na svečanim događajima otkrio je da, pre nego što Penelope sedne ispred profesionalnog šminkera, svoju kožu prvo dobro pripemi za ovaj proces, koji podrazumeva popriličan sloj šminke. Način na koji to radi je uobičajen - čišćenje lica, potom hidriranje, ali tu je još jedan važan korak koji ne propušta - maske za lice sa negujućim uljima.

3. Trikovi iz salona lepote

Porodica glumice poseduje kozmetički salon, u kome je ona još kao dete umela da posmatra žene koje su dolazile potpuno "obične", a izlazile iz salona veličanstvene. 

"Nova frizura, nokti i šminka činile su da žene izgledaju samouverenije, da hodaju lepše i jednostavno sveukupno izgledaju bolje", otkrila je Penelope u jednom od intervjua.

Još kao dete naučila je određene trikove u nezi i shvatila važnost dobre šminke.

4. U potpunosti se nekih stvari odrekla, a neke masovno usvojila

Glumica je ranije pušila 7, 8 cigareta dnevno, a prestala je i da pije alkohol. "Kada sam prestala da pušim, nakon samo par dana primetila sam koliko moja koža izgleda bolje", objasnila je Penelope. Na svoj spisak obavezne nege iznutra dodala je mnogo više voća i povrća, a trudi se maksimalno da izbaci mlečne proizvode i šećere i da konzumira kvalitetne proteine. Jedna od posebnih stavki na njenom meniju koju naročito ističe je voda, koju sada pije u značajno većim količinama nego što je to radila ranije.

5. Najbolje izgleda kada je smirena i odmorna

"Kada sam odmorna, u miru sama sa sobom, onda lepota dolazi do izražaja. U suprotnom ona se ne vidi bez obzira na to kako mi izgledala kosa i koliko dobro bila našminkana" otkrila je lepa španska diva.

Zapratite nas i na Instagramu!