Period izolacije, kada smo svi u svojim domovima, idealna je prilika da se posvetimo nezi kose za koju nismo imali dovoljno vremena.

Zato, vreme je da odvojimo jedno veče za sebe i svoju negu. Pripremite čašu vina, omljeni časopis ili knjigu, i uživajte u svom vremenu  za negu. 

Maske za kosu su vrlo efektna sredstva da obezbedite svojoj kosi hidrataciju, mekoću, podstiču rast kose, dodaju sjaj, pa čak joj pomažu i u borbi sa mnogim infekcijama. 

Dobra stvar je što kupovne maske možete zameniti i onim koje ste pripremili kod kuće, sa onim sastojcima koje sgurno imate u svom domu. 

Maska od jaja i limuna za masnu kosu

Jaja su prepuna vitamina A, D, i E, ali i proteina i masnih kiselina, što će pomoći vašoj kosi da zadrži sjaj. Pored toga su odličan prirodni balzam. 

Limun je odličan za sve koji imaju problema sa masnom kožom glave, jer apsorbuje ulja. Vitamin C dovodi do jačanja kose, a prirodne kiseline će pomoći u čišćenju kose. Limunov sok je odličan i za borbu protiv peruti.

Za masku je potrebno: 

- 1 belance

- pola limuna

Priprema: 

U belanca iscedite limun i miksujte sve dok ne dobijete ujednačenu masu. Razmažite masku po kosi, i držite je 30-45 minuta, a potom operite.

Maska od kokosovog ulja i meda za oporavak kose

Svi znamo koje su prednosti kokosovog ulja za kosu, kožu, pa čak i ishranu. Kako je bogato masnim kiselinama, ono će dublje regenerisati kosu nego regeneratori. Dobićete meku i sjajnu kosu, koja nežće biti sklona lomljenju.

Med takođe ima ogromne benefite. Hidriraće kosu i pružiće joj vlažnost koja je potreba da ne bude suva i lomljiva. 

Za masku je potrebno:

- Kašika kokosovog ulja

- Kašika meda

Priprema: 

Pomešajte sastojke i ugrejte ih na vatri dok se ne istope i lepo umešaju. Držite na kosi 15-20 minuta, sa peškirom preko. Nakon toga isperite kosu.

Maska od kosovog ulja i cimeta za rast kose

Cimet je odličan pomoćnik kada želite da ubrzate rast svoje kose. On pored toga sprečava i nastanak perut, opadanje kose, a i jača je. Stimuliše cirkulaciju u koži glave, te kosa brže raste.

Za masku je potrebno:

- Kašika kokosovog ulja

- Kašičica cimeta

Priprema: 

- Pomešajte sastojke i prstima umasirajte masku u teme. Držite masku 30-45 minuta, potom regularno operite.