Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mame, niste same: Ilustracije koje istinski oslikavaju majčinstvo (FOTO)

Šta sve uradim, a šta drugi vide... Koliko vremena imam za sebe... Kad ne mogu bez svog deteta... Ilustracije koje potpuno oslikavaju svaku vašu emociju.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Paula ima dvoje dece, puno talenta i sposobnost da u ilustraciju pretočiti tčno ono što mnoge mame osećaju. Zato je rešila da svoj talenat sprovede u delo, te od svog Instagram naloga napravi iskrenu priču o životu jedne svemoguće mame.

"Oduvek sam crtala, ali tek nakon rođenja drugog djeteta sam se vratila toj strasti. Nisam želela pritisak klijenata i kupaca, nego samo da radim nešto svoje. Grozna sam kad je u pitanju upisivanje važnih datuma u dnevnike za bebe, pa sam sve dokumentovala ilustracijama. Htela sam na neki način da sačuvam smešne trenutke i izjave svoje dece, njihova postignuća, ali i haos. Moja ideja je bila da skupim sve ilustracije i uvedem ih u jednu knjigu koju bih dala deci kada porastu. U jednom trenutku sam neke objavila na Instagramu i ubrzo su počele da mi se javljaju druge majke", otkrila je za portal Motherly.

Najveću pažnju izazvala je ilustracijom "Nisi sama", kojom je prikazala da žene koje se osećaju usamljeno dok noću hrane decu zapravo to nisu. 

"Uvek sam nervozna pre nego što nešto objavim. U svaku ilustraciju stavljam svoje emocije i pokazujem ih svetu. U roku od nekoliko minuta primim stotine komentara majki koje me razumeju i onda me preplavi sreća. Oduševljena sam kada vidim koliko jedan crtež može uticati na ljude", dodaje. 

Povezane vesti

Na prste jedne ruke može nabrojati negativne komentare, a poruka koju želi da prenese drugim mamama je da zaista nisu same.

"Želim da nasmejem žene kad plaču. Želim da im pomognem da se reše osećaja krivice i pritiska, kojim su nekada nepravedno izložene. Želim da trenuci frustracija ili dosade ne znače da manje volite svoje dete. I ja sam ušla u majčinstvo očekujući da ću biti sto posto zadovoljna, a onda se dogodila postporođajna depresija. Želim to sve da približim drugim majkama", zaključila je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica