Nekada se nameštaj od pruća kupovao za terase i bašte, a onda je polako počeo da se useljava i u sobe, i odlučno se 'snašao'. Zbog sve veće popularnosti, od bambusa ili ratana danas možete da pronađete gotovo svaki komad nameštaja koji se uklapa u svaki prostor.

Osim što ćete dobiti romantično i ušuškano gnezdo, komadi nameštaja od prirodnog pruća su i veoma praktični. Lagani su i lako se premeštaju, udobni su (ukoliko je u pritanju fotelja ili stolica), daju utisak prozračnosti i 'ne guše' prostor i na kraju, dobra su investicija jer se nalaze na listi od top pet vrsta tipskog nameštaja koji nikada ne izlazi iz mode. Takođe, neodoljivo asociraju na leto...  

Prilikom odabira budite pažljivi - naravno, da ne preterate, jer su ponekada dovoljni samo detalji od ovog materijala. Korpe za veš, kante za otpadni papir, lusteri, ljuljaške za baštu, saksije, korpe za igračke, kutije za dokumentaciju, fioke u kuhinji, samo su neki od zanimljivih predmeta koje možete uklopiti u vaš prostor.

Kod odabira samog nameštaja obratite pažnju na završnicu, jer ako je grubo i neprofesionalno odrađena može delovati jeftino iako ste je skupo platili.