Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada ste prva mama u društvu: 'Moje drugarice su trčale oko mene kao oko princeze'

Iako se plašila da će biti odbačena zbog novog života i novih obaveza, Danijeli Kampoamor desilo se sasvim suprotno kada je postala prva mama u društvu. Pročitajte njeno iskustvo...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Od svih drugarica iz društva, ja sam prva ostala u drugom satnju. Dobro, tehnički bila sam druga, ali ta drugarica sa bebom je živela pet sati leta dalje od nas, tako da sam se ja osećala kao prva i jedina mama.

Ponekad mi je to delovalo malo zastrašujuće. Plašila sam se da ću biti odbačena, ostavljena ili na bilo koji način ignorisana jer sam otišla korak dalje. Međutim, desilo se potpuno suprotno. Moje drugarice su trčale oko mene kao oko princeze, mogla sam da uživam u tim prednostima koje imaš kada si jedina osoba u grupi sa detetom.

Naravno, imam i mnogo dobrih stvari koje učim od drugih majki i problema koje delim sa njima. Jednostavno, postoje stvari u životu koje moji prijatelji bez dece ne mogu da razumeju, što naravno nije njihova krivica. Stoga, druga mama mi je potrebna kako bi me razumela i kako bih mogla da se osetim kao da nisam sama u tome. 

Svakako, kada ste prvi, svi trče oko vas, a njihovo ogromno uzbuđenje zaista prija.

Dakle, iako nekada možete da se osetite usamljeno i izolovano, postoje neke super prednosti kada si prva mama u društvu.

Svi se otimaju oko čuvanja bebe

Nema razloga da plaćate dadilju, drage moje. Vaši prijatelji će biti presrećni i uzbuđeni zbog ideje da čuvaju bebu. Oni nemaju svoju decu, te je čuvanje bebe nekoliko sati za njih pravo uzbuđenje. Uživaju u ulozi kul tetke, čuvaju i paze bebu, a nakon toga se vrate svojoj kući i mirnom, neprekinutom snu.

Povezane vesti

Svi ti pokloni za bebu

Dobijam mnogo poklona! I to je sve novo, nove igračke, knjige, odeća (naravno da nema ništa loše u tome da drugo dete nasledi odeću prvog)! Stalno dobijam te neke sitnice na koje su naišli, igračku koju su videli i prosto morali da poklone mojoj bebi.

Svi misle da ste super žena

Ljudi bez dece nemaju predstavu koliko je teško biti roditelj i zbog toga ćete im izgledati kao da imate neke "super moći".

"Ti u stvari održavaš jednog čoveka živim? Vau, svaka čast. Kraljice. Svetice."

I svi su ekstremno empatični

Imali ste težak roditeljski dan? Jednostavno pozovite prijateljicu bez dece. Neće moći da razume na način na koji bi mama mogla, ali baš zbog toga neće imati potrebu da poredi vaš roditeljski dan sa svojim. To u stvari većinu prijatelja roditelja sprečava da budu međusobno empatični. Vaša prijateljica bez dece će zaista slušati i neće vam sigurno reći kako su i one prošle isto, ili su u sličnoj situaciji trenutno. Imaće više empatije od drugih roditelja, jednostavno jer pre ili kasnije roditelji postanu monstrumi.

Povezane vesti

Vaša beba je u centru pažnje

Svi će želeti da nose i ljube vašu bebu, da je gledaju i slikaju se sa njom. Povrh svega, to je prva beba u društvu! Vaša beba je pionir, slavna ličnost! Vaša beba će redovno osećati ljubav, a uz to ćete i vi.

Svi će razumeti vaše izgovore

Zapamtite, vaši prijatelji nemaju pojma koliko roditeljstvo može biti teško, ili kako nekada može biti prelako, takođe. Dakle, kada iskoristite bebu kao izgovor da propustite žurku ili bilo kakvo okupljanje, neće vam dosađivati sa dodatnim objašnjenjima i molbama. Jednstavno će prihvatiti. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica