Kreiranje dečije sobe može biti  zabavan projekat koji možete realizovati upravo s vašom decom, a dobro osmišljen plan i inventivnost mogu vam uštedeti vreme.

Za dete je soba mnogo više nego obično mesto za spavanje. Ona je prostor za igranje, skakanje, čitanje, popodnevno dremanje, posete prijatelja, ali mesto gde se čuvaju igračke.

Kada planirate dizajniranje dečije sobe, trudite se da stvorite kreativan i funkcionalan prostor za svoje dete.

Kako ulazimo sve dublje i dublje u 2019. godinu, trudimo se da ispratimo dizajnerske trendove koji nisu zaobišli ni prostore namenjene klincima.Postoje potpuno novi trendovi za najmlađe koje jednostavno ne možemo da propustimo. Od metalik do jednoroga, ideje za dečije spavaće sobe će u 2019 najbolje izgledati upravo ovako.

Pastelna nijansa zelene - Neo Mint

Vodeća platforma prognoziranja trendova WGSN  je otkrila da će pastelna nijansa zelene, nazvana "neo mint" dominirati svetom mode i enterijera sve do 2020. godini. Prema ovim prognostičarima trenda, sa sedištem u Londonu, neo mint je neutralna boja namenjena dečacima i devojčicama sa svežim tonom koji je u skladu s prirodom. Neo mint je pastelna nijansa zelene nane i u ovoj boji najbolje bi se uklopili sledeći komadi nameštaja.

Sumrak plava - Dasky Blue

Sumrak plava je boja koja  je napravljena da umiri i stvori jednu prijatnu atmosferu u sobi. Ako ne želite da koristite žute tonove za naglašavanje plavetnila sumraka, držite te otvorene prozore ! U svakom slučaju, Dusky blue je boja u trendy i dobar je izbor za dečake.

Living Coral

Svake godine, Pantone institute za boje nas tera da predvidimo njihovu najavu za Boju godine. Nakon Ultra Violet 2018, Pantone je objavio da je boja godine 2019 16-1546 Living Coral. Već 20 godina, Pantone Color of the year utiče na razvoj proizvoda i odluke o kupovini u raznim industrijama, uključujući modnu, kućni nameštaj i industrijski dizajn, kao i proizvod, pakovanje i grafički dizajn. Tako je i to jedan od najvećih trendova za dečije sobe u 2019. godini.

Svemir i sazvežđa

Svaki trend dizajna je jedinstven, a spoljašnji prostor se ne razlikuje u tom pogledu - iako se može pohvaliti kvalitetima koji su bliži "Zvezdanim stazama" ili "Ratovima zvezda" nego asimetriji i ravnoteži. Ali pre nego što pretpostavite da je ovaj trend dizajna samo u crnim, nijansama svemira, razmislite ponovo. 

Neutralne boje

Proteklih nekoliko godina, trendovi boja su se razvili prilično malo, ali jedna stvar koja je konstantna je da siva kontroliše svaku neutralnu paletu boja u enterijerima. Bež, s druge strane, je skoro zapostavljena. Trenutno, bež je najnoviji preporuka za dekor 2019, i ona je sve samo ne monotona.

N.V.T.