Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smejte se, mame, to je sasvim u redu!

Iscrpljena mama prepuna briga shvatila je koliko je zapravo zaboravila da uživa u svom životu. Mnoge mame će se pronaći u ovoj priči, i nadamo se poslušati savet!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Moj suprug i ćerka su se igrali okolo, zabavljali se i smejali. Ja sam bila tu, sa strane, i brinula o šolji koju mogu razbiti, daljinskom koji mogu izgubiti, ili ćerki koja može pasti i povrediti se.

Zašto sam konstantno ovakva? Zašto sam ozbiljna sve vreme? Zar mi je toliko teško da se zabavljam?

Sve je to jer sam zaboravila da se smejem i zabavljam, prvenstveno jer sam zaboravila da pustim sve te brige koje su mi svakodnevno na umu.

Stalno hvatam sebe u momentima stresa oko toga da li će se dete povrediti, hoće li nastati haos ili posledice nakon bilo kakve akcije.

Kada je cela porodica zajedno i uživa u druženju, ja sam ona koja preračunava štetu koja može nastati nakon svega. Razmišljam šta ću sve morati da čistim kasnije, i šta će se sve razbiti. Sve vreme se pitam koje će dete prvo postati mrzovoljno jer je gladno, kao i to ko od njih nije završio svoj domaći zadatak.

Povezane vesti

Nekada sam zaista lopov sopstvene sreće. I znam da nisam jedina.

Zbog pritiska da budemo savršene mame, nekada gubimo sopstveni smisao za humor.  Toliko smo sputane tokom dana, kao da smo smrvljene svakodnevno, te postajemo imune na zabavu i smeh. Kao da smo se zaglavile u blatu. Prestale smo da se smejemo kao nekad.

Sigurna sam da nisam jedina mama koja prolazi kroz ovo, zar ne?

Zato, imam poruku za samu sebe, ali i za sve vas koje se ne sećate kada ste poslednji put uživale u nekom trenutku bez žaljenja i straha od potencijalne katastrofe.

Sasvim je u redu smejati se!

U redu je uživati i lepo se provesti! U redu je dozvoliti da se dogodi haos!

Takođe, apsolutno je u redu zatražiti pomoć od porodice kada je čišćenje u pitanju, umesto da mislite da je to jedino vaša obaveza.

Ne morate biti vi uvek jedina osoba koja će se brinuti sve vreme. I deca mogu pomoći, kao i vaš partner. 

Povezane vesti

Sasvim je u redu da jednostavno pustite posao mame, nastavnika, čistačice, doktora, organizatora, osobe koja uvek i o svemu brine, barem na kratko vreme, kako biste se zaista nasmejale, uživale u momentima radosti vaše porodice. 

Uvek će biti vremena za brigu i paniku oko stvari koje treba da se urade. Ali vreme koje se pamti, koje je divno i zabavno, ono je ograničeno, nekada i veoma retko. 

Dakle, smejte se, mame. To je sasvim u redu!

Ja ću se potruditi takođe!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica