Umesto bespotrebnog trošenja novca na hranu kada ste na putu, sledeći put ponesite svoju piknik korpicu. Dajemo vam nekoliko ideja da napravite brze i interesantne poslastice za svoju porodicu na putovanju.
1. Mafini sa sirom i kukuruzom
Sastojci:
- jedna šolja mleka
- jedno jaje
- dve šolje brašna
- 50g putera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 šolja kukuruza u kremu
- 1 šolja kukuruza
- 1 šolja narendanog sira
- dimljena slanina (po izboru)
- malo peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa. U veliku činiju pomešajte kukuruz, kukuruz u kremu, sir i istopljeni puter. Po izboru možete naseckati slaninu i peršun. U drugoj činiji izmešajte jaje i mleko, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Lagano izmešajte smese iz obe činije. Masu sipajte u modlice za mafine. Pecite dvadesetak minuta dok ne porumeni.
2. Pečeni trouglići sa mesom
Sastojci:
- lisnato testo
- 180g mlevenog mesa
- jedna kašičica maslinovog ulja
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice usitnjenog đumbira
- pola kašičice karija
- pola kašičice čilija
Priprema:
Zagrejati polovinu pripremljenog ulja na tiganju. Propržiti pleveno meso nekih pet minuta. Dodajte začine i pržite još dva minuta. Presecite lisnato test ona tri trake. Četvrtinu napunite smesom, i dobro ih zavijte u trougliće. Da biste bili sigurni da su dobro zatvorene, krajeve namažite vodom. Stavite sve trougliće na pleh i pecite dvadesetak minuta na oko 190 stepeni celzijusa.
3. Lagane mini pice
Sastojci:
- jedan paket lisnatog testa
- paradajz sos ili kečap
- mocarela
- dodaci po izboru (šunka, paprika, luk, sir)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa. Lisnato testo iseckajte u oblike po izboru. Paradajz sos namažite na iseckano testo. Dodajte sastojke po izboru i mocarelu. Pecite između deset i petnaest minuta.
4. Slatki bar od žitarica
Sastojci:
- 80g putera
- 80g žutog šećera
- 60g (2 kašičice) slatkog sirupa
- poka kašičice soli
- 130g ovsene kaše
- 35g seckanih suvih jabuka
- 35g seckani suvivh breskvi
- 25g sušenih brusnica
- 25g bundevinih semenki
- 2 kašičice suncoketovih semenki
- 25g kokosa
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa. U tiganju rastopite puter, šećer, sirup i so. Izmešajte suve sastojke u posebnoj činiji, pa ih zatim dodajte rastopljenom puteru i sirupu. Premažite pravougaonu tepsiju. Naspite smesu i pritisnite dobro. Pecite 18-20 minuta. Stavite je u frižider i iseckajte kada se ohladi.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna