Umesto bespotrebnog trošenja novca na hranu kada ste na putu, sledeći put ponesite svoju piknik korpicu. Dajemo vam nekoliko ideja da napravite brze i interesantne poslastice za svoju porodicu na putovanju.

1. Mafini sa sirom i kukuruzom

Sastojci:

- jedna šolja mleka

- jedno jaje

- dve šolje brašna

- 50g putera

- pola kašičice soli

- 1 kašičica praška za pecivo

- 1 šolja kukuruza u kremu

- 1 šolja kukuruza

- 1 šolja narendanog sira

- dimljena slanina (po izboru)

- malo peršuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa. U veliku činiju pomešajte kukuruz, kukuruz u kremu, sir i istopljeni puter. Po izboru možete naseckati slaninu i peršun. U drugoj činiji izmešajte jaje i mleko, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i so.  Lagano izmešajte smese iz obe činije. Masu sipajte u modlice za mafine. Pecite dvadesetak minuta dok ne porumeni.

Foto: Shutterstock

2. Pečeni trouglići sa mesom

Sastojci:

- lisnato testo

- 180g mlevenog mesa

- jedna kašičica maslinovog ulja

- pola kašičice belog luka u prahu

- pola kašičice usitnjenog đumbira

- pola kašičice karija

- pola kašičice čilija

Priprema:

Zagrejati polovinu pripremljenog ulja na tiganju. Propržiti pleveno meso nekih pet minuta. Dodajte začine i pržite još dva minuta. Presecite lisnato test ona tri trake. Četvrtinu napunite smesom, i dobro ih zavijte u trougliće. Da biste bili sigurni da su dobro zatvorene, krajeve namažite vodom. Stavite sve trougliće na pleh i pecite dvadesetak minuta na oko 190 stepeni celzijusa. 

Foto: Shutterstock

3. Lagane mini pice

Sastojci:

- jedan paket lisnatog testa

- paradajz sos ili kečap

- mocarela 

- dodaci po izboru (šunka, paprika, luk, sir)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa. Lisnato testo iseckajte u oblike po izboru. Paradajz sos namažite na iseckano testo. Dodajte sastojke po izboru i mocarelu. Pecite između deset i petnaest minuta.

Foto: Shutterstock

4. Slatki bar od žitarica

Sastojci:

- 80g putera

- 80g žutog šećera 

- 60g (2 kašičice) slatkog sirupa

- poka kašičice soli

- 130g ovsene kaše

- 35g seckanih suvih jabuka

- 35g seckani suvivh breskvi

- 25g sušenih brusnica

- 25g bundevinih semenki

- 2 kašičice suncoketovih semenki

- 25g kokosa

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa. U tiganju rastopite puter, šećer, sirup i so. Izmešajte suve sastojke u posebnoj činiji, pa ih zatim dodajte rastopljenom puteru i sirupu. Premažite pravougaonu tepsiju. Naspite smesu i pritisnite dobro. Pecite 18-20 minuta. Stavite je u frižider i iseckajte kada se ohladi.

Foto: Shutterstock