U školskom uzrastu deca već uveliko pokazuju određene sklonosti i interesovanja, ali ako ipak niste sigurni šta je to što će obradovati dete, uvek postoje univerzalne igračke koje bi se dopale svakom detetu.

Teško da ćete dete od 7 ili osam godina ubediti u magiju, ali uvek ih možete okrenuti nauci, eksperimentima ili umetnosti, naukama koje će ih fascinirati i sačuvati u njima stvaralački i istraživački duh.

Takođe, deca školskog uzrasta su motorički već veoma spretna, te su igračke za koje je potrebna preciznost, muzički instrumenti ili sportska oprema, uvek dobar izbor. 

Od 6 do 7 godina

Automobili na daljinsko upravljanje, osnovni set za hemiju, magneti, teleskopi, umetnički setovi, video igrice, lego kocke, sportska oprema, igre koje zahtevaju strategiju, kao što su šah ili monopol.

Osam godina i stariji

Deca ovog uzrasta uživaju u sportu i vole da se igraju van kuće. Vole bicikl, rolere i lopte. Devojčice vole umetnost i pisanje u dnevnicima ili popunjavanje spomenara.

Dečacima u ovom uzrastu su veoma zanimljive video igrice, pa ako ih koriste prema preporukama, one mogu biti dobre jer podstiču decu da unapređuju veštine, da razvijaju sposobnosti planiranja i taktiziranja, da se igraju i takmiče sa prijateljima.