Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Započnite porodičnu tradiciju: Najslađe praznične aktivnosti za porodicu sa bebom

Dolazak bebice u kuću je idealan trenutak da stvorite sa svojom porodicom tradiciju koja će svake godine postajati sve zanimljivija, naročito kako dete raste. Ne samo da ćete uživati, već ćete stvoriti i nezaboravne uspomene sa ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Neke porodice šalju čudne božićne čestitke, drugi pak ogromnu količinu prazničnih kolačića, ali stvaranje nove porodične tradicije može biti veoma teško, jer ne znamo odakle da počnemo. Srećom, božićna tradicija se uvek odnosi na zabavu i praznični duh. Ukoliko imate i bebu kod kuće, to je onda idealna prilika da isprobate nekoliko novih ideja. Počećete sa stvaranjem uspomena sa mališanom na koje će se osvrtati kada poraste. Ukoliko ste se već na početku zaglavili i ne znate odakle da počnete, pogledajte ovih dvanaest ideja da upotpunite prazničnu atmosferu u domu ove godine. 

1. Napišite pismo od Deda Mraza

Tolkin, slavni pisac "Gospodara prstenova", stvorio je delo "Pisma od Deda Mraza", koje se sastoji od pisama koja je sam slao svojoj deci svakog decembra. Ukradite ideju od slavnog pisca, pa svojoj bebi napišite pismo od Deda Mraza. Jasno je da beba neće razumeti šta se dešava tog njenog prvog Božića, ali kako raste, tako će to postajati tradicija na koju ćete se svake godine osvrtati. 

2. Specijalni pokloni od Deda Mraza

Možete sami napraviti specijalizovanu vreću koristeći boje i ukrase. Na Badnje veče napunite vreću poklonima od Deda Mraza i postarajte se da to bude ili prvi ili poslednji poklon koji će otvorilti tog božićnog jutra. Ne zaboravite da zabležite momenat kada je beba sa vrećom, da biste kasnije imali dokaz da je Deda Mraz zaista došao tog prvog bebinog Božića. 

Povezane vesti

3. Odredite dan za čišćenje ormara i dan za doniranje

Započnite tradiciju davanja i organizovanja svakog decembra. Pronađite vremena da prođete kroz svoj ormar i izdvojite odeću koju više ne koristite ili vam ne treba. Možete pregledati i bebinu odeću, te izdvojiti sve što je prerasla ili ne koristi više, te donirajte u najbližoj ustanovi.

4. Obucite prazničene pidžame

Ovo je tradicija u kojoj može cela porodica da učestvuje. Nosite ih tokom čitave praznične sezone. To je idealan način da uključite svoju bebu u praznični duh, dok još ni sama nije svesna ko je uopšte taj Deda Mraz.


Foto: Shutterstock

5. Napravite božićnu foto čestitku

Kreirajte ih pomoću sajta na kome možete pronaći ove čestitke ili ih odštampajte u nekoj fotografskoj radnji. U svakom slučaju, divno je čestitati praznike sa fotografijom bebe ili čitave porodice. Savetujemo da ih kopirate u dovoljnoj količini da možete da sačuvate po jednu od svake godine i da ih stavite u ram, pa time i upotpunite dekor svoga doma.

6. Pripremite tematsku žurku za bebe

Ukoliko vam je teško da se organizujete i odete na novogodišnju zabavu jer imate tek rođenu bebu u kući, napravite sebi olakšicu - pozovite sve goste kod sebe. Izaberite temu žurke i obucite se u skladu sa tim. Ukoliko vam se dopada, to može biti žurka ružnih novogodišnjih džempera ili pak omiljenih filmskih likova.

7. Čitajte praznične priče svojoj bebi

Bilo da je to vaša omiljena knjiga iz detinjstva ili možda novi klasik, čitajte im pred spavanje, naročito na Badnje veče. Izaberite istu knjigu svake godine uoči Božića, te će vam i to postati božićna tradicija. 


Foto: Shutterstock

8. Gledajte božićni film ili emisiju

Gledajte praznične klasike svake godine, pa će to vašem detetu postati tradicija svake godine. Počnite sa filmom kod kuće dok je dete još beba, pa nek ta tradicija potraje dok ne postane dovoljno veliko da može i u bioskopu da ga gleda.

9. Napravite porodičnu fotografiju

Slikajte se sa svojom porodicom ispred jelke ili na nekom drugom omiljenom mestu. Pokušajte da svake godine pravite fotografiju na istom mestu, biće veoma interesantno upoređivati fotografije godinu za godinom. 

Povezane vesti

10. Poklonite bebi suvenir

Započnite sa kolekcijom za svoju bebu i dopunjujte je svake godine. Kupujte uvek neki poklončić koji će obeležiti tu godinu. Dok vaše dete završi školu, stvorićete pozamašnu kolekciju. 

11. Prijavite se za volonteranje

Potrudite se da ovo vreme posvetite davanju. Volontirajte i pomažite nekome, a bebu možete povesti sa sobom kako bi na neki način učestvovala. Kada poraste, možete birati i neke aktivnosti koje su prilagodljivije deci, tako da vaše dete može aktivno učestvovati u njima. 

Povezane vesti

12. Napravite poseban božićni doručak

Bilo da je to velika količina palačinki ili rolnica sa cimetom ili kakaom, neka to postane deo vaših aktivnosti. Možda beba još uvek i ne može da ih jede, ali kroz godine imaćete priliku da recept unapredite. Počnite sada i nastavite i kada mališan postane sposoban da sam sedi za stolom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica