Kapice su neizostavan deo svake žurke. Mališani ne mogu zamisliti rođendan ili novogodišnju proslavu bez adekvatnih kapica. Pored opcije da ih kupite u radnjama, možete pokušati i sami da ih napravite. Postupak je jednostavan, kapice se brzo prave, a krajnji ishod je neverovatan -  kapice izgledaju preslatko, baš po ukusu vas i vašeg deteta, a pritom ćete i u samom procesu pravljenja svi zaista uživati. 

Za pravljenje ovih kapica potrebno je:

- karton i papir u boji

- pufnice, šarene trakice, markeri i slično

- makaze

- elastični kanap

- lepak

-selotejp

Postupak:

1. Ukoliko želite da kapice imaju određenu ilustraciju na sebi, na papir u boji možete odštampati sliku po svom izboru. Možete iskoristiti i čist papir, a kasnije ga ukrasiti čime želite.

2. Isecite karton i papir u boji pomoću šablona datih na slikama. Možete ih napraviti u različitim dimenzijama, kako za decu, tako i za starije.

3. Zalepite papir u boji na karton.

4. Spojte isečeni šablon tako da dobijete oblik kapice.

5. Izbušite rupice sa strana i kroz njih provucite elastični kanap. Zalepite ga selotejpom ili lepkom.

6. Dekorišite kapicu. Markerom možete ispisati zanimljive nazive ili nacrtati neke motive. Možete je ukrasiti pufnicama koje ćete staviti po obodu kapice, a jednu veću postavite na njen vrh. Možete iskoristiti i trakice u boji ili razne nalepnice za dekoraciju. Kapicu namenjenu malenom slavljeniku posebno ukrasite, a slobodno uključite i njega u izbor dezena. 

Pošto nam se bliže praznici i uveliko je otpočela priprema za novogodišnju proslavu, kapice pripremite i za ovu priliku. Možete na papir odštampati novogodišnje motive, koristiti ukrase i sličice Deda Mraza, pahuljica ili Sneška Belića. Kapice će sigurno ispasti savršeno, a još veću čar im daje to što ste uključili svoje ideje i kreativnost u njihovu dekoraciju.  

Neka zabava počne!