Da bi vam se lak za nokte brže osušio, stavite ga u frižider 15-20 minuta pre nego što ga nanesete.

Hladan vazduh pomaže laku da se što brže stvrdne i osuši, zato nikako nemojte sušiti nokte fenom. Ako se ipak služite, podesite ga tako da duva hladan vazduh. Još jedna metoda je da upotrebite hladnu vodu.

Ako pravilno upotrebite ovu tehniku, lak se neće razmazati. Napunite posudicu hladnom vodom i dodajte nekoliko kockica leda kako biste dodatno snizili temperaturu.

Važno je da bude što hladnija. Umočite prste u vodu, držite nekoliko minuta i lak će se brže osušiti. Nakon nanošenja providnog baznog laka, odnosno podloge, pričekajte da se osuši pre nego što nanesete lak u boji za nokte.

Neka podloga bude potpuno suva jer će se inače lak sušiti sporije nego inače. Nanosite tanke slojeve laka jer, ako su predebeli i neravnomerno naneseni, lak će se sporije sušiti.

Jedna od najvećih grešaka je i treskanje bočice s lakom. Na taj način vezduh ostaje zarobljen unutra, što stvara male vezdušne džepove, a rezultat toga su mehurići na vašim noktima.

Samo u par slučajeva potrebno je promućkati bočicu, a to je:

- Kada vaš novi lak dugo stoji na polici;

- Kad dugo niste koristili taj lak i čini vam se da su se stvorila dva sloja u bočici;

- Kad otvorite bočicu i vidite da se boja na četkici malo stvrdnula;

- Najbolje bi bilo ne mućkati bočicu uopće, ali ako se ne možete rešiti te navike biće dovoljno da je samo kotrljate između šaka, npr. kao što biste uradili s plastelinom.